Onderwerp: oven temp hoger draaien bij bakken
ik lees wel eens dat jullie de temp van de oven omhoog draaien met bakken,
waarom is dat en hoe doe je dat? (hoger draaien snap ik natuurlijk wel maar welke temperaturen gebruik je?)
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » oven temp hoger draaien bij bakken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik lees wel eens dat jullie de temp van de oven omhoog draaien met bakken,
waarom is dat en hoe doe je dat? (hoger draaien snap ik natuurlijk wel maar welke temperaturen gebruik je?)
ik verwarm de oven voor op 150 graden, en als ik de taart erin zet doe ik hem op 175 graden en zo bak ik hem af.
ik doe dit omdat de taart anders te hoog wordt in de oven, en weer een heel stuk naar beneden zakt als ie afgekoeld is.
met die temperatuur verhoging blijft hij ietsje lager en dus mooier.
Je kapsel rijst iets gelijkmatiger waardoor je geen bolling op de taart krijgt. De bolling wordt veroorzaakt door lucht en stort in bij het afkoelen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » oven temp hoger draaien bij bakken
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.