1

Onderwerp: fondant die uithard.

ik heb nu een taart gemaakt met fondant van regalice en vond deze fijn werken. en lekker!!!  nu zag ik dat er ook fondant is die uithard. wordt deze ook gebruikt als bekleding? en hard hij heel snel uit? wat zijn de voor en nadelen?
weet er iemand of de fondant van regalice er ook met een smaakje is?? ik denk dat ik gewoon witte fondant wil gaan kopen die ik zelf kan kleuren. maar ik wil wel mooie kleuren maken... dus ik ben me aan het orienteren!

2

Re: fondant die uithard.

RegalIce wordt ook hard. Afhankelijk van wat je gemaakt heb gaat dat redelijk snel.
Voorzover ik weet zijn er 2 soorten van RegalIce met een smaakje: Teddy Bear Brown (h

3 Laatst bewerkt door julia (20-04-2009 09:37)

Re: fondant die uithard.

petra ik heb die van gegalice geprobeerd, maar die wordt toch niet echt hard???? of id dat hoe hard het wordt? weet jij of iemand anders of er nog verschil is met andere merken??? want ik ben wel een beetje prijsbewust.... ik zag namelijk ook iets van balina (geloof dat die zo heet) met een smaakje. ik neem aan dat je die ook kunt kleuren, de witte dan...

Re: fondant die uithard.

Balina is nogal zacht en kleverig, vind ik persoonlijk niet makkelijk uit te rollen.
Ik vind marshmellowfondant fijn werken, en marsefond ook (combi tussen fondant en marsepein).

Over prijsbewust zijn; mmf kun je ook zelf maken met marshmellows, water en poedersuiker!

Groetjes Renske

5

Re: fondant die uithard.

Ik gebruik ook regalice, En die blijft ook vrij soepel.
Werkt ook heel fijn, als je niet wil dat fondant uit hard kan je er wat glycerine door gooien.

6

Re: fondant die uithard.

kan ik er dan tegen het eventuele scheuren ook wat poeder aan toevoegen of maakt dat ook dat het lastiger te kneden is???? en heeft iemand nog tips om de onderkanten netjes af te werken? ik snijd het overtollige fondant weg, maar het wordt niet ecth mooi als ik dan wat probeer om te vouwen. of moet ik gewoon veel oefenen???