1 Laatst bewerkt door Adrienne (18-04-2009 11:45)

Onderwerp: Vraag aan icing-experts

Nadat m'n koekjes zijn opgedroogd en uitgehard, blijkt steeds dat de icing te bros is, dus heel gemakkelijk brokkelt als je ze op elkaar legt, zelfs met iets ertussen. Terwijl icing volgens mij toch keihard hoort te worden :(

Nu vraag ik me af: heb ik dan teveel eiwit gebruikt of heb ik toch te hard en te lang gemixt?

** En nog een aanvullende vraag: Moeten die eerste vijf minuten ( dus voor de 'basisconstentie') nu beter op de hoogste of op de laagste stand?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

2

Re: Vraag aan icing-experts

Icing kun je het beste zo langzaam mogelijk mixen. Dan komt er minder lucht in. Ik mix 10 minuten op de laagste stand van mijn kenwood.

Ik vermoed dat het brokkelen gebeurt doordat er kleine luchtbelletjes in icing zitten.

3

Re: Vraag aan icing-experts

tjika schreef:

Icing kun je het beste zo langzaam mogelijk mixen. Dan komt er minder lucht in. Ik mix 10 minuten op de laagste stand van mijn kenwood.

Ik vermoed dat het brokkelen gebeurt doordat er kleine luchtbelletjes in icing zitten.

Dank je wel, ik ga het vandaag meteen op die manier proberen!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>