Onderwerp: matras van de bruid..
Dit recept komt van de Azoren, en onder mijn familie heel erg geliefd (ik had het met pasen nu eens NIET gemaakt, en de teleurstelling was erg groot !!!)
Het is een zoet nagerecht !
benodigheden ...
9 velletjes gelatine
750 ml slagroom
2 blikjes gecondenseerde melk
3/4 rol maria kaakjes
de mariakaakjes in een keukenmachine tot poeder malen...
de gelatine in kleine stukjes oplossen in een steelpannetje met ongeveel 1 1/2 cm water
Heel langzaam verwarmen en als de gelatine is opgelost met pannetje en al in een grote bak koud water zetten om af te laten koelen..
de slagroom in een grote kom stijf slaan...(test of er puntjes van getrokken kunnen worden..)
de blikjes melk en de gelatine met houten spatel door de slagroom spatelen tot homogene massa...
dan in grote glazen schaal eerst een laagje (helft van mengsel) mariakaakjespoeder strooien en met de bolle kant van lepel lich aandrukken...
dan VOORZICHTIG emulsie erbovenop scheppen, niet gieten, dan gaat het effect verloren !
Als laatste de rest van de mariakaakjes over de gehele top verdelen..
Het geheel in de koelkast minimaal 2 uur laten opstijven !!
Een leuke variatie is om de mariakaakjes te vervangen door oreo koekjes en door het mengsel een scheut (halve fles doe ik altijd ) advokaat te doen !!
Ook een variatie... door er vanillesuiker (of essence) aan toe te voegen krijg je een smaak van witte chocolade !!!!
Hoop dat jullie er wat mee kunnen !!
http://www.mijnalbum.nl/Album=XXYKHY8H