1

Onderwerp: Spoed Soesjes

Hallo,

Ik ben pas nieuw en helemaal nieuw met allemaal dingen bakken (al 2 keer een basisbiscuit gemaakt en allebei de keren mislukt, ook 2 verschillende recepten geprobeerd) maar nou wil ik soesjes maken (schijnt niet moeilijk te zijn) maar nu heb ik een recept van Koopmans en daar staat dat ik Kristalbloem nodig heb, nou is mijn vraag is dat heel wat anders dan (tarwe)bloem? zou ik dat ook kunnen gebruiken? kan hier namelijk nergens Kristalbloem vinden.

Dank jullie voor de hulp!!

2

Re: Spoed Soesjes

Ik gebruik voor mij soesjes altijd tarwebloem, gaat prima.
Volgens mij kan het zelfs met zelfrijzend bakmeel.

3

Re: Spoed Soesjes

Voor soezen heb je geen zelfrijzende bloem nodig omdat het ei hier het rijzende effect verzorgd.   Ik gebruik gewone bloem.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

Re: Spoed Soesjes

Kristalbloem is hetzelfde als tarwebloem, tenminste op de verpakking staat dat het enige ingredi

5

Re: Spoed Soesjes

kristalbloem is het merk bloem van koopmans zelf ;)
er zit volgens hun site info ook nog korstbloem in, maar wat dat is geen idee(iemand?)
ik koop ook gewoon tarwebloem

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????