1

Onderwerp: afsmeren

Heb gister een workshop gevolgd in Purmerend.
Echter waar ik ook lees, er wordt altijd afgesmeerd met botercreme.

Zij smeerden dus af met abrikozenjam (2 eetlepels jam op 3 eetlepels water) zodat het niet zo kleverig wordt onder de marsepein of fondant.

Zelf vind ik hierdoor de taart erg droog (ook maar 1 laag gevuld) maar hoe doen jullie dat nou??

Altijd afsmeren met botercreme of ook wel eens met een abrikozenjam??

2

Re: afsmeren

ik smeer de ene keer af met boter creme en de andere keer met jam net waar ik zin in heb wel doe ik altijd 2 lagen vullen

ik vind wel dat met botercreme eerde de kans is dat ie scheurd

mar dat is mijn meneing

succes
groetjes lorie

3

Re: afsmeren

Heeeeeeeeel vroeger deed ik het ook met abrikozenjam. Maar ja, heeeeeeeeeel vroeger gebruikte ik ook cake ipv biscuit ;) Het voordeel van botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: afsmeren

Ja precies wat Marianne zegt ;), ik smeer altijd af met botercr

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"