1

Onderwerp: Vraagje over biscuit

Ik wil zo een kapsel gaan bakken.
ik heb de biscuit mix van hier de webshop.
nu heb ik net bij tabellen gekeken hier en ik heb een springvorm van 24 cm

maar zie ik het goed dat 1 ei wordt gerekend als 50 gram?
hoe doe ik er dan 4,5 ei bij?

bvd

Groetjes Inge

2

Re: Vraagje over biscuit

ooh ja en moet ik hem dan ook korter in de oven laten dan 30 35 min?

Groetjes Inge

3

Re: Vraagje over biscuit

ik weet niet hoe groot je eieren zijn, maar als ze groot zijn doe je er 4 en bij wat kleinere gewoon 5

je moet het biscuit niet te vroeg er uit halen
ik prik met een sateprikker en als die er droog uit komt is het goed.
ik moet de biscuit er altijd langer inlaten als staat aangegeven. ligt aan de oven
ik druk ook op de bovenkant, als die terugveert is die gaat

4

Re: Vraagje over biscuit

maar de rest wel volgens het tabel hier gebruiken???
dus 290 mix
en 30 ml water
en dan afhankelijk van de grote van de eieren 4 of 5 stuks gebruiken

Groetjes Inge

5

Re: Vraagje over biscuit

ja zo heb ik dat gedaan , je kan ook je vorm wat verhogen met een reepje bakpapier, dan kan die mooi hoog stijgen. ik heb wel eens gehad dat die behoorlijk omhoog kwam

6

Re: Vraagje over biscuit

Het beste is om je eieren af te wegen op een keukenweegschaal. Soms komt het precies uit de andere keer heb je een half ei over.

Groetjes Nicolette
Waar je van droomt, kan je niet wakker van liggen!!!

7

Re: Vraagje over biscuit

nou ik heb hem net gebakken, maar hij is niet hoger dan 4 -4,5 cm of is dit normaal?

dus waarschijnlijk maar 1 laag vullen helaas.

wat moet ik de volgende keer dan anders doen om hem hoger te krijgen?
kan ik meer beslag maken?en dan nog eens een helf maken dus gewoon wat ik nu heb gedaan maar dan alles delen.
sorry snappen jullie me nog?

Groetjes Inge

8

Re: Vraagje over biscuit

Ik doe altijd de schema's van felicitaartjes aanhouden.
En die worden een stuk hoger, zeker 7 tot 8 cm hoog :)
http://www.felicitaartjes.nl/