Onderwerp: hoe gebruik ik meringuepoeder? **spoed**
Help, ik heb meringuepoeder gekocht maar weet niet goed hoe ik hem moet mengen om een mooie topping te krijgen voor de cupcakes.
Wie kan mij helpen met de juiste verhoudingen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » hoe gebruik ik meringuepoeder? **spoed**
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Help, ik heb meringuepoeder gekocht maar weet niet goed hoe ik hem moet mengen om een mooie topping te krijgen voor de cupcakes.
Wie kan mij helpen met de juiste verhoudingen?
Meringue Powder 226 gram
Fluffy deluxe Meringue Powder (eiwit vervanger) Heerlijke Meringue met vanille smaak, geeft een lekkere smaak aan je Royal Icing of meringue schuim.
Recept:
- 3 eetlepels (30 gram) Meringue Poeder.
- 450 gram Suiker bakkerspoeder
- 6 eetlepels warm water.
Voeg alle ingredi
En dan blijft het hoelang op die dikte/ stijfheid?
Dat zou ik niet weten, heb het zelf nog nooit gemaakt.
Vond dit recept bij het googelen
hmmm ok, want ik wil het op zich wel kopen ... gedoe met die eiwitten etc.... maar ja misschien weet iemand anders het wel.
Ik dacht dat je het ook voor door botercreme heen kon gebruiken? kan je het dan daarmee afsmeren?
Maar wat ik me het meest afvraag, zoals hierboven, hoelang blijft het nog fluffy/ stevig/ stijf
Bedankt voor je antwoord, en idd is er iemand die weet hoelang het stijf blijft???
hmmm ok, want ik wil het op zich wel kopen ... gedoe met die eiwitten etc.... maar ja misschien weet iemand anders het wel.
Ik dacht dat je het ook voor door botercreme heen kon gebruiken? kan je het dan daarmee afsmeren?
Maar wat ik me het meest afvraag, zoals hierboven, hoelang blijft het nog fluffy/ stevig/ stijf
Je kunt er niet mee afsmeren, want er zit water in.
En water laat de fondant smelten.
haha ik dacht het toen in het schreef eigenlijk al, een beetje een "duh"moment hier:D
Het recept hierboven is icing! Als je er iets meegespoten hebt wordt het vrij snel hard.
Niet geschikt om aftesmeren omdat het heel hard wordt! je kan er best mee op fondant spuiten, dat lost niet op
Het blijft in een afgesloten bakje weken goed.Voor gebruik even weer goed door roeren.
Dit is icing van meringue poeder gespoten op fondant)
Je kan het ook maken als botercreme
Het recept is dan:
200 gram crisco (gewone boter wil ook maar is niet zo mooi wit)
2 theelepels smaakstof (vanille, citroen ofzo. Wilton, dr oetker)
3 eetlepels water
500 gram suikerbakkerspoeder (poedersuiker)
1 eetlepel meringue poeder
boter, smaakstoffen doorelkaar mengen
dan de rest er door mengen Mix op medium snelheid tot een romige creme gekregen is. evt nog wat water toevoegen!
Dit is gespoten met meringue botercreme
Is in een afgesloten bakje een week houdbaar. Blijft gewoon in de gespoten vorm op je cake
en als ik vragen mag, wat is het verschil dan met gewone botercreme?
ps: dat mandje is echt meesterlijk gedaan zo!
en als ik vragen mag, wat is het verschil dan met gewone botercreme?
ps: dat mandje is echt meesterlijk gedaan zo!
Je kan het ook maken als botercreme
Het recept is dan:
200 gram crisco (gewone boter wil ook maar is niet zo mooi wit)
Antwoord: Botercreme word niet zo wit
ehhhh ja die volgde ik nog wel...
Maar qua smaak/textuur etc bedoelde ik haha!
Lijkt me dat je het er niet gewoon voor jan met de korte achternaam in doet.
nou ja what the hack ik koop gewoon een keer een potje.. we'll see *)
Ik sluit even aan met een vraagje: Is Meringue poeder echt hetzelfde als gewoon eiwitpoeder? ( met het vanillesmaakje eraan toegebeogd uiteraard)
Eiwitpoeder moet ik namelijk laten opsturen, meringue van Wilton is hier ook in 1 winkeltje te koop. ( Wel alleen in geval van grote tijdnood; is superduur! Volgens mij is laten opsturen nog goedkoper!
)
Ik gebruik meringue poeder om meringue botercreme te maken. Is lekkerder dan 1 op 1 botercreme. Ik gebruik het ook om af te smeren, (nog) geen smeltend fondant of marsepein gehad.
Ik sluit even aan met een vraagje: Is Meringue poeder echt hetzelfde als gewoon eiwitpoeder? ( met het vanillesmaakje eraan toegebeogd uiteraard)
Eiwitpoeder moet ik namelijk laten opsturen, meringue van Wilton is hier ook in 1 winkeltje te koop. ( Wel alleen in geval van grote tijdnood; is superduur!Volgens mij is laten opsturen nog goedkoper!
)
Volgens mij kan je meringe poeder gewoon gebruiken ipv eiwit poeder Ik gebruik voor icing ook (wilton) meringe poeder ipv eiwitpoeder
ehhhh ja die volgde ik nog wel...
Maar qua smaak/textuur etc bedoelde ikhaha!
Lijkt me dat je het er niet gewoon voor jan met de korte achternaam in doet.
nou ja what the hack ik koop gewoon een keer een potje.. we'll see *)
Je gespoten figuren blijven in model! Ik vind het ook lekkerder als je het gebruikt als topping. niet zo boterig. Het is wel erg zoet, ik gebruik vaak citroen als smaakstof erdoor. Maakt het wat frisser van smaak.
Ik heb het recept van Brigitta gebruikt en het is goed gegaan, bedankt voor de moeite.
Dit is het resultaat.
hmmm looks goooooood:D
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » hoe gebruik ik meringuepoeder? **spoed**
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.