Onderwerp: Amandel macronen
We zouden vandaag taarten gaan maken maar het zijn uiteindelijk toch macronen geworden.
Gevuld met pure chocoladeganache
Ze zijn toch lekker!!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Amandel macronen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
We zouden vandaag taarten gaan maken maar het zijn uiteindelijk toch macronen geworden.
Gevuld met pure chocoladeganache
Ze zijn toch lekker!!
Oooh die zien er leuk en lekker uit!!! Die wil ik ook nog steeds een keertje maken!
Hi Elena,
jeetje die staan ook al heel lang om mijn lijstje om te maken, maar is het ook ingewikkeld? Wil je het recept met ons delen of staat het al ergens op het forum?
Ze zien er heerlijk uit!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gr. nicolette
Oooooh! Geweldig! Wil je altublieft de werkwijze plaatsen?
voorbereiding; 40 mintuen en 1 uur drogen.
baktijd; er staat 13 maar bij ons moeten ze er 25 minuten in voor makronen van 3 centimeter doorsnee ongeveer.
nodig; 200gr. poedersuike,
200gr. amandelpoeder. (via een andere webshop, maar misschien gaan ze hem hier nu ook verkopen
2x 80 gr. eiwit
200gr. fijne tafelsuiker
8 cl water (5,5 eetlepel is dat)
voedselkleurstof naar keuze.
1. het half om half;
meng langdurig het amandelpoeder met de poedersuiker tot een heel fijn en homogeen poeder. zeef het poeder en zet het weg.
2. de siroop; breng in een pan het water en de fijne tafelsuiker aan de kook, hierbij is een suiker- of chocoladethermometer echt onmisbaar, want de temperatuur van de siroop mag niet hoger komen dan 110 graden.
3. eiwitten
klop de helft van de eiwitten tot een niet te stijf schuim.
4. de merinque
zet de mixer langzamer, giet dan de gekookte suiker over het eiwit en laat de mixer kloppen tot de merique bijna is afgekoeld. dat duurt behoorlijk lang!
5. de amandelpasta.
meng intussen de andere helft van het eiwit (ongeklopt met de half om half tot je een dikke amandelpasta hebt verkregen.
6. kleur; aan de amandelpasta wordt er kleurstof toegevoegt. hierdoor kan je hem goed aan het mengels toevoegen zonder het eiwit teveel te kloppen.
7. meng met behulp van een soepel spatel een kleine hoeveelheid schuim door de amandelpasta. doe dit met eenregelmatige beweging van onder naar boven en van de rand naar het midden toe.
spatel er dan nog steeds losjes in een keer de rest van het schuim door. het zo verkregen mengsel moet glad, homogeen en licht vloeibaar zijn.
8. spuit met gelijke tussenruimte plakjes van hetzelfde formaat op het papier. zet de bakplaten ongeveer 1 uur weg zodat de bolletjes licht kunnen uitdrogen.
zet dan 15 minuten (bij ons dus 25 min.) in de oven op 145 graden. schuif het liefst drei bakplaten tegelijk in de oven voor een mooi bakresultaat.
9. stop.
schuif na het uit de oven nemen het bakpapier op een licht met water bevochtigd werkvlak. zo zal het bakproces nog sneller worden gestopt.
10. het resultaat;
de bolletjes moeten glazend en glad zijn, met een mooi gaaf randje.
11. vul met choco ganache of vulling naar keuze.
dit komt uit het boek;makronen door j. marechal. uitg.; good cook publishing.
veel plezier ermee!
Wow, wat zien ze er netjes uit!!!
Die zien er zoet uit! Mooie kleur!
die zien er echt super mooi en goed uit .
voorbereiding; 40 mintuen en 1 uur drogen.
baktijd; er staat 13 maar bij ons moeten ze er 25 minuten in voor makronen van 3 centimeter doorsnee ongeveer.
nodig; 200gr. poedersuike,
200gr. amandelpoeder. (via een andere webshop, maar misschien gaan ze hem hier nu ook verkopen
2x 80 gr. eiwit
200gr. fijne tafelsuiker
8 cl water (5,5 eetlepel is dat)
voedselkleurstof naar keuze.1. het half om half;
meng langdurig het amandelpoeder met de poedersuiker tot een heel fijn en homogeen poeder. zeef het poeder en zet het weg.
2. de siroop; breng in een pan het water en de fijne tafelsuiker aan de kook, hierbij is een suiker- of chocoladethermometer echt onmisbaar, want de temperatuur van de siroop mag niet hoger komen dan 110 graden.
3. eiwitten
klop de helft van de eiwitten tot een niet te stijf schuim.
4. de merinque
zet de mixer langzamer, giet dan de gekookte suiker over het eiwit en laat de mixer kloppen tot de merique bijna is afgekoeld. dat duurt behoorlijk lang!
5. de amandelpasta.
meng intussen de andere helft van het eiwit (ongeklopt met de half om half tot je een dikke amandelpasta hebt verkregen.
6. kleur; aan de amandelpasta wordt er kleurstof toegevoegt. hierdoor kan je hem goed aan het mengels toevoegen zonder het eiwit teveel te kloppen.
7. meng met behulp van een soepel spatel een kleine hoeveelheid schuim door de amandelpasta. doe dit met eenregelmatige beweging van onder naar boven en van de rand naar het midden toe.
spatel er dan nog steeds losjes in een keer de rest van het schuim door. het zo verkregen mengsel moet glad, homogeen en licht vloeibaar zijn.
8. spuit met gelijke tussenruimte plakjes van hetzelfde formaat op het papier. zet de bakplaten ongeveer 1 uur weg zodat de bolletjes licht kunnen uitdrogen.
zet dan 15 minuten (bij ons dus 25 min.) in de oven op 145 graden. schuif het liefst drei bakplaten tegelijk in de oven voor een mooi bakresultaat.
9. stop.
schuif na het uit de oven nemen het bakpapier op een licht met water bevochtigd werkvlak. zo zal het bakproces nog sneller worden gestopt.
10. het resultaat;
de bolletjes moeten glazend en glad zijn, met een mooi gaaf randje.
11. vul met choco ganache of vulling naar keuze.
dit komt uit het boek;makronen door j. marechal. uitg.; good cook publishing.veel plezier ermee!
Ooh, super bedankt!!!!!!!!!!!
wauw die zien er toch altijd zo chic uit die dingen ..
Bedankt ook voor de werkwijze ... Kunnen wij ook aan het proberen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Amandel macronen
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.