1

Onderwerp: Boetseren met wat?

Wat is het beste om als beginner mee te gaan boetseren? Fondant (welk merk dan?) MMF, of marsepein?

Graag tips!

2

Re: Boetseren met wat?

Ik zou zeggen; kleine hoeveelheden van alles aanschaffen en dan zelf uitproberen. Zoiets is en blijft persoonlijk!

Groeten, Jolanda
I try to watch what I eat, but I'm not fast enough!

3

Re: Boetseren met wat?

Ik sluit me bij Jodess aan. Ik vind persoonlijk dat marsepein iets makkelijker gaat met boetseren, maar dat lust ik niet en ben ik nu aan de gang met de MMF uit de webshop. Hier voeg ik iets tylose aan toe en wat vet zodat de fondant niet scheurt en breekt. Fonfdant vind ik ook iets mooier kleuren dan marsepein. Maar dat is mijn mening. Probeer het uit en kijk wat jij prettig vind werken.

Groetjes Vanessa "Taart van mijn zus"
"Life is like a box of chocolates, you'll never know what you gonna get"

4

Re: Boetseren met wat?

Het hangt er vanaf wat je gaat maken, kleine zaken kunnen met beide maar de grotere maar vooral hogere boetseerwerken heb je toch echt Tylose nodig.. en marsepein met tylose werkt niet echt.. omdat tylose op vocht werkt en het bij marsepein nog een groot deel vettigheid is..

aan de andere kant bij kleinere boetseerwerkjes geeft marsepein met die vettigheid vaak een wat mooiere glans :)

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

5

Re: Boetseren met wat?

Maar met MMF is wel goed te boetseren?