1

Onderwerp: klontjes in de baileysvulling

Ik had het al eerder willen posten, maar dat kwam er helaas niet van. Nu wil ik de vulling weer eens maken, maar ik weet dat het vorige keer best wel klonterig werd (door de gelatine wellicht?). Weet iemand waar dat aan kan liggen? Ik heb het recept van deze site gebruikt!

2

Re: klontjes in de baileysvulling

Is mij ook gebeurd met deze vulling. Heb hem nogmaals opnieuw geprobeerd, maar weer. Geloof ook dat het aan de gelatine ligt, wellicht teveel in het recept.

3

Re: klontjes in de baileysvulling

waarom maak je de bc mix van de webshop niet aan met baileys ipv water? Dan krijg je een heerlijke vulling, is zo klaar en geen klontjes.

4

Re: klontjes in de baileysvulling

Da's wellicht ook een idee, maar ik vond de andere ook wel errug lekker ;-).

Zou het dan echt aan de gelatine liggen?

5

Re: klontjes in de baileysvulling

Ik heb hem ook alleen nog maar gemaakt met de BC van de webshop,en dat werkt super! ook lekker

Re: klontjes in de baileysvulling

Oeh ja met de mix.. *likt lippen af*

7

Re: klontjes in de baileysvulling

Je hebt de gelatine toch wel eerst in een steelpannetje gesmolten?
Dan zouden er namelijk geen klontjes in moeten komen, als je het daarna door de vulling doet :)

Groetjes Laura!

8

Re: klontjes in de baileysvulling

Aangezien de gelatine in warme vloeistof wordt opgelost zou je op deze manier geen klontertjes kunnen hebben.
Verschillende mogelijkheden:
- gelatine niet voldoende laten smelten
- of melk niet warm genoeg zodat de gelatine ontvoldoende kon smelten
- of gelatine niet genoeg laten weken
- of niet snel genoeg geklopt als de bailys erbij kwam
- of te lang het mengsel melk/gelatine/bailys laten afkoelen

... zit je probleempje ertussen? ik hoop het zodat je het nogmaals kan proberen met een geslaagd resultaat :cool:

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!