1 Laatst bewerkt door wendyversteegh (01-04-2009 15:19)

Onderwerp: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Hallo,

Mijn eerste taartje staat af te koelen, zodat ik hem straks kan bewerken.

Nu heb ik een recept voor botercreme gekregen, maar het lijkt mij wat veel voor zo'n klein taartje ;-). Waarschijnlijk ook op basis van een grote taart geschreven.
Ik ga het alleen gebruiken als ondergrond voor de fondant, dus geen vulling!

Heeft iemand suggesties? Halveren of wat zal ik doen??

Dit zijn de ingredienten:
250 gr boter
500 gr bakkerspoedersuiker
50 ml melk

Alvast bedankt!

Groetjes,
Wendy

2

Re: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Ik gebruik botercreme 1 op 1 (1:1)
Ik zou zowiezo de melk weglaten daar gaat je fondant van smelten!!
Is denk ik wel lekker voor in een taart maar niet mee afsmeren hoor..
Is  trouwens wel erg veel poedersuiker hoor, 500 op 250 gram boter...
Weet niet of anderen misschien dit recept ook kennen?
Succes in ieder geval!

Re: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Hi Sproet,

Ik neem aan dat je dan 1 op 1 boter (ik heb margarine) en poedersuiker bedoelt.

Ga ik dat doen ;-).

Groet,
Wendy

4

Re: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Nee, met roomboter!
Margarine zit ook water in en daar gaat je fondant of marsepein van smelten omdat dat uit suikers bestaat....

Hopelijk ben ik nog op tijd....

5 Laatst bewerkt door lotils (01-04-2009 16:27)

Re: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Ik gebruik ook altijd de 1:1 botercreme, en als ik teveel heb, dan gooi ik het gewoon in de diepvries voor een volgende keer.
Ook alleen met roonboter trouwens, is ook veel lekkerder, vind k.

6

Re: Botercreme, hoeveel voor 20cm taartje

Ik gebruik ook wel eens de margarine en ik heb nog nooit smeltend marsepein gehad.
En dan bedoel ik natuurlijk de bakmargarine n(deze verwarring is la eerder ontstaan, dus geen margarine voor op brood)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.