1

Onderwerp: Welke botercreme van de banket bakker??

Mijn vriend vind de botercreme mix hier helemaal niks maar nu hadden we een taart bij visite (besteld bij de banketbakker) die dus ook botercreme had maar die was echt totaal anders.
Zal deze zelf gemaakt zijn?
Kan je hier ook mee afsmeren?

Bedankt!

Jam Jam gimme some!

2

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Swiss Meringue Botercr

3

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Is dat dan wat ze gebruiken bij de banket bakker?
Hoe doe je simpel eiwitten scheiden?

Jam Jam gimme some!

4 Laatst bewerkt door birgitta (01-04-2009 10:39)

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Ik weet niet of ze dat bij de bakker ook gebruiken.


Gewoon ei breken en het geheel over je hand laten glijden (handpalm naar beneden), vervolgens voorzichtig je vingers openen zodat het eiwit er tussen kan glijden en het eigeel blijft steken. :)

En als je geen glibberige handen wilt van niet lichaamssappen
koop een eierscheider

5

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

http://i43.tinypic.com/r7jiaa.jpg

Dit is een eierscheider

6

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

haha... van niet lichaamssappen:):s moest er even om lachen:P

7

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Nou weet ik waarom ik een eierscheider heb!!!! :lol: Nooit aan de lichaamssappen gedacht, maar vanaf nu wel; ben ik bang :think:

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

8

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Ik doe het zonder eierscheider en krijg ook geen glibberige handen. Als je het ei breekt zorg ervoor dat het een beetje in het midden breekt. En dan giet je eiwit eruit en het eigeel vang je op met de andere helft. Dan doe je een paar keer en dan is het goed.

9

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

Word ik hier uitgelachen :D

Ik had het van een Belgisch forum gekopieerd  :lol: :lol: :lol:

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

irene84 schreef:

Ik doe het zonder eierscheider en krijg ook geen glibberige handen. Als je het ei breekt zorg ervoor dat het een beetje in het midden breekt. En dan giet je eiwit eruit en het eigeel vang je op met de andere helft. Dan doe je een paar keer en dan is het goed.

Zo doe ik het ook, het ei breken en het wit eruit gieten. Het geel blijft dan gewoon in het ei liggen en helaas gebruik ik dat meestal niet meer :(. Ik vind het zo lekker!!

11

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

ik vind de vanilla cream frosting (die bij red velvet cupcakes hoort) erg lekker en ook vrij makkelijk om te maken. recept kun je met  zoekfunctie vinden denk ik

12

Re: Welke botercreme van de banket bakker??

birgitta schreef:

Word ik hier uitgelachen :D

Ik had het van een Belgisch forum gekopieerd  :lol: :lol: :lol:

Je wordt toegelachen :lol:
En hij blijft er ook in "anders dan eigen lichaamssappen"

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.