Onderwerp: te droge koekjes...

ik heb t recept van hier links gebruikt voor koekjes. En nu las ik al bij andere dat dit een nat deeg hoort te zijn waar veel extra bloem bij moet. Maar ik heb me echt aan het recept gehouden en het was eigenlijk gewoon een compact deeg. ik hoefde er ook niks bij te doen. Ik heb de koekjes voor 8 min in de oven gedaan en toen ik ze eruit haalde waren ze direct goed. Ze waren dus niet meer zacht zoals wel moest, volgens mij. En toen ik ze aan mn vriendinnen liet proeven kreeg ik te horen dat ze te droog waren.

Hoe los ik dat nu op? moet ik er extra boter of ei bij doen of iets dergelijks?

(ik had ze trouwens ook "bekleed" met icing en ze dus bloot laten liggen voor een nacht, maar ik dacht dat dat niet zo veel zou uitmaken? beetje blond misschien??!!)

Tips zouden erg welkom zijn!! :lol:

Groetjes Bernadette

2

Re: te droge koekjes...

Ik vind het recept van Peggy P. gewoon niet lekker; het worden van die harde koekjes, zeker als je ook nog icing erover heen doet.

Iemand gaf me hier het volgende recept en die koekjes worden veel brosser:

BENODIGDHEDEN:

100 gram witte basterdsuiker
150 gram roomboter
200 gram bloem
3 gram zout

Met dit deeg kunnen twee ovenroosters (60 cm) worden gevuld. De koekjes blijven goed van vorm, de smaak is heerlijk, ze zijn lekker bros en knapperig.

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Knip bakpapier op maat voor de roosters. De boter klein snijden en met de andere bestanddelen in een kom doen. Alles snel doorelkaar kneden tot je een samenhangend deeg krijgt.

Het deeg uitrollen tot een lap van ca.3 mm dikte en er koekjes van steken. De koekjes op een onderlinge afstand van ca. 2 cm op de met bakpapier beklede ovenroosters leggen.

Schuif de roosters in de oven. De baktijd is 20 a 25 minuten. De koekjes zijn dan heel lichtbruin van kleur. Ze zijn nog een beetje zacht. De koekjes op het rooster laten afkoelen (wel zorgen dat er lucht onder het rooster kan komen). Na ongeveer 10 minuten omdraaien.

TIPS:

- De koekjes moeten snel afkoelen, anders worden ze taaiig zacht. Wanneer je geen ovenroosters, maar bakblikken gebruikt moeten de koekjes na het bakken direct op een taartrooster worden gelegd om af te koelen.

- Snel kneden is nodig omdat de boter anders smelt, zodat het deeg te plakkerig en te slap wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je de kinderen laat kneden ;-)Dit is wel weer te verhelpen door het deeg een tijdje in de koelkast te leggen.

- De koekjes bewaren in een koektrommel. Niet in een plastic doos, want dan worden ze zacht.

Misschien vinden je vriendinnen deze lekkerder ;).