1

Onderwerp: Basisbiscuit te cake achtig

Hallo forum leden,

Ik ben begonnen met mijn eerste taart.
Op zich goed gelukt slagroomtaart met vruchten.
Alleen het recept van het basisbiscuit wat ik heb gebruikt van het forum hier is bij mij te droog en grof geworden.
Wie weet wat ik verkeerd heb gedaan?

grt. Anton

2

Re: Basisbiscuit te cake achtig

Heb je echt wel; de 10 minuten gemixt?

Dit maakt het biscuit luchtig, je klopt er dan lucht in.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: Basisbiscuit te cake achtig

Je kan je eimengsel ook au-bain-marie kloppen en dan wordt dit ook wel luchtiger en fijner van structuur.

Heb je het gesauceerd?

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4

Re: Basisbiscuit te cake achtig

Hallo allemaal,

Ik heb ruim 10 minuten au-bain-marie gemixed.
Ook de maizena gebruikt en de temperatuur geleidelijk aan opgevoerd.
Maar gesauceerd wat is dat?

grt. Anton

5

Re: Basisbiscuit te cake achtig

Te droog klinkt als te lang in de oven.
Je zou het wel kunnen gebruiken, maar dan iedere laag eerst tremperen voor de vulling erop komt.
Dus vochtig maken met kwast of plantenspuit met iets wat bij de vulling past. Bv: vruchtensap, likeurtje, suikerwater enz.
Dan proeft hij lang zo droog niet meer.

6

Re: Basisbiscuit te cake achtig

lancelot schreef:

Hallo allemaal,

Ik heb ruim 10 minuten au-bain-marie gemixed.
Ook de maizena gebruikt en de temperatuur geleidelijk aan opgevoerd.
Maar gesauceerd wat is dat?

grt. Anton

Met gesauceerd bedoel ik, als de verschillende lagen gesneden zijn ze bevochtigen, tremperen ;)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!