1

Onderwerp: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

hallo,

ik smeer altijd mijn taarten af met 1:1 botercreme en daar maak ik ook mijn dijkjes van. maar ik merk dat ik het ecth te zoet en teveel boter vind. vooral als je al een zoete vulling gebruik.

zijn hier ook goede alternatieven voor. of kan ik er iets doordoen zoals koffie (mokka) zodat het minder zoet word?

alvast bedankt meiden!

2

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Ik vind het ook te zoet nou had ik ergens gelezen dat je er dan wat citroensap/aroma door kon doen. Nou heb ik dit zelf nog niet geprobeerd dus weet niet of het werkt. Iemand hier ervaring mee??

3

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Ik gebruik het recept van de Merinque botercreme. Een beetje meer werk, maar heel erg lekker, geen botersmaak; voor mij de perfecte creme.

Recept staat op deze site (onder recepten).

Hoop dat je hier iets aan hebt. ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

4

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

en daar kan je ook mee afsmeren?

5

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

:Y ja daar kun je ook mee afsmeren.
Voor mijn dochter maak ik altijd bc 1:1 met wajang ( koemelkallergie) en daar doe ik wat citroenaroma door, dan is de bc veel minder zoet

6

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Niet afsmeren met botercreme, maar de taart abrikoteren :lol:

Dus gewoon insmeren met verwarmde en gezeefde abrikozenjam. En dan de vulling binnen de taartranden houden zodat deze er niet uit gaan lekken. En dan kan je nog best een dikke laag vulling gebruiken.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

7

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

merinque botercreme is heerlijk!!!!!!!!!!!!!

8

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Ik heb gelezen dat je de merinque botercreme een week kunt bewaren in de koelkast.

Als ik de merinque botercreme dan nodig heb, moet ik deze dan weer opkloppen?

9

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

ik doe meestal een smaakje door de botercreme, anders vind ik het niet lekker.
maar dijkjes maken doe ik nooit, gewoon niet tot de rand toe vullen, maar een cm overlaten.
een heel dun laagje over de taart heen om af te smeren, en je hebt bijna niks nodig.

10

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Ik gebruik altijd 1 / 1/2 ongeveer. Bijv 200 gram boter, 120 gram poedersuiker.

11

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

birgitta schreef:

Ik heb gelezen dat je de merinque botercreme een week kunt bewaren in de koelkast.

Als ik de merinque botercreme dan nodig heb, moet ik deze dan weer opkloppen?

Ja :)

12

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Harmien schreef:
birgitta schreef:

Ik heb gelezen dat je de merinque botercreme een week kunt bewaren in de koelkast.

Als ik de merinque botercreme dan nodig heb, moet ik deze dan weer opkloppen?

Ja :)

Dank u :)

13

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

De mix van de shop is veel lekkerder. Als ik daarmee afsmeer laat ik het water wel weg (10% gevaar op smeltend marsepein, dan niet meer). En daarbij laat ik dan weer wat suiker weg. Dus 100 gram mix, 50 gram poedersuiker + pakje boter. Dan is die heerlijk.

Als je geen mix hebt/wil, dan raad ik aan om inderdaad minder suiker te gebruiken en een deel ervan te vervangen voor vanillesuiker. Bijvoorbeeld 1:0.75, waarvan 0,25 vs. Dan smaakt het minder naar boter en vind ik het persoonlijk lekkerder:P

www.kleinstukjedan.nl: Onweerstaanbare recepten
www.facebook.nl/kleinstukjedan: nieuwe recepten op je wall

14

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

ik kan het recept voor merengue botercreme nergens  vinden?

kijk ik nou niet goed?

abrikozenjam? maar voor jam moet je toch ook altijd een dijkje spuiten?

en als ik geen dijkje spuit kan ik dan evengoed lekker dik de vulling maken?

15

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

donique schreef:

abrikozenjam? maar voor jam moet je toch ook altijd een dijkje spuiten?

Tja, maar deze is dus heel dik en plakkerig. Ik denk dat het vocht eruit dampt bij het verwarmen.
Je smeert het dun over je kapsel en het werkt uitstekend als plaksel.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

16

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

heeft iemand het recept voor merengue botercreme voor mij? ik kan alleen merengue schuim vinden!

17

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Of een beetje lemoncurd door je botercreme. Daar krijgt het ook een heel lekker fris smaakje van!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

18

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

donique schreef:

heeft iemand het recept voor merengue botercreme voor mij? ik kan alleen merengue schuim vinden!

Hier staat het recept merengue botercreme in :)

http://www.tartacadabra.nl/nl_main.html

19

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

Gewoon de hele bubs in

20

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

aan dit filmpje had ik heel wat aan toen ik zelf meringue botercreme begon te maken. heel simpel uitgelegd. en qua ingridienten ook wanneer je het wil vermenigvuldigen.
http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc
hoop dat je er wat aan hebt

groetjes Bibia

21

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

hoe bedoel je irene?

140 eiwit
280 boter
280 suiker in een keer klaarmaken?

maar dat is toch niet eens zo heel veel? of moet ik meer klaarmaken in een keer?

22

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

moet je dit met eiwit doen of met eiwitpoeder?

en zo ja met eiwitpoeder hoe maak je dat?

youtubefilmpje is trouwens erg hulpzaam bedankt!

23

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

donique schreef:

hoe bedoel je irene?

140 eiwit
280 boter
280 suiker in een keer klaarmaken?

maar dat is toch niet eens zo heel veel? of moet ik meer klaarmaken in een keer?

Ik heb een recept met 250 gram eiwit,500 gram suiker en 750 gram roomboter

24

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

en ik maak het gewoon met eiwitpoeder. Het eiwitpoeder en water even met de garde kloppen, dan de suiker er bij en au bain marie blijven kloppen tot de suiker is opgelost. Dan gooi ik alles in de mengkom van de mixer en laat 'm draaien tot er pieken blijven staan. Daarna de boter in stukjes erbij en blijven mixen tot het een gladde massa wordt. (ik doe er ook vaak nog een smaakje door)

25

Re: 1:1 botercreme te zoet! alternatieven?

hoe maak je die eiwit? precies?

hihihihih sorry nog nooit gedaan. wel poeder in huis