1

Onderwerp: eiwit om marsepein te verstevigen

Gister avond ff onderonsje met mn schoonpapa, hij heeft vroeger bij een banketbakker gewerkt en hij vertelde dat je als je bijv een strik maakt je deze in moet smeren met eiwit zodat hij wel stevig wordt en dus blijft staan.

Is er iemand die dit weet/doet/wel eens gedaan heeft?

ik zou dan wel kiezen voor eiwitpoeder maar ben eens benieuwd of iemand dat weet. En kan je het dan wel opeten (heb begrepen dan fondant met tylose niet lekker is)

ben benieuwd naar evt ervaringen

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

2

Re: eiwit om marsepein te verstevigen

Denk dat tylose nog 'lekkerder' is dan eiwit van eiwitpoeder? Met rauw eiwit zou ik het zeker niet doen, en eiwitpoeder aanmaken met water geeft toch geen prettige substantie, de eiwit lost niet echt op in het water.

Maar als jij het nou probeert, weten wij hoe het werkt ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: eiwit om marsepein te verstevigen

gepasteuriseerd eiwit gebruiken? Het zal ook wel wat glanzen dan.

4

Re: eiwit om marsepein te verstevigen

Marianne schreef:

Maar als jij het nou probeert, weten wij hoe het werkt ;)

als ik het heb geprobeerd zal ik het laten weten

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

5

Re: eiwit om marsepein te verstevigen

Ik gebruik ook altijd tylose, lijkt me ook iets handiger/smakelijker.
Ik gebruik overigens fondant om een strik te maken, marsepein droogt amper.

Groetjes Laura!