1

Onderwerp: Custard vervangen?

Ik ga voor een vriendin een geboortetaart maken. En hij zoontje heeft eiwit en soja allergie. Dus ik ga voor hem een klein taartje erbij maken. Nu vond ik wel een recept alleen moet hier custard poeder in. Kan ik dat ook vervangen voor wat anders, of eventueel weglaten?

2

Re: Custard vervangen?

Waarom custardpoeder? Ik neem aan dat je gewone melk mag gebruiken? Ik zou gaan voor een cake (geen biscuit) en dan de eieren vervangen door bakpoeder/zelfrijzendbakmeel. En bijv sparood er bij (schijnt te werken)

3

Re: Custard vervangen?

Oke, dan laat ik dat wel achterwege. Ik had idd al gelezen dat spa rood goed is.
Zelfrijzend bakmeel kan helaas niet, want daar zitten sporen van ei in.

4 Laatst bewerkt door Tries (25-03-2009 13:10)

Re: Custard vervangen?

Custard is ma

groetjes, Patricia

5

Re: Custard vervangen?

Nou het was dus mislukt..... Was gelukkig niet de opdracht. Maar ik vond het wel leuk om het erbij te maken. Maar de geboortetaart zelf was het belangrijkste. Als ik nog ergens tijd vind vandaag doe ik nog een poging en dan met de maizena erbij.
Bedankt voor de tip!

6

Re: Custard vervangen?

En wat vanilla aroma erin voor de smaak werkt ook goed.

7

Re: Custard vervangen?

Harmien schreef:

Oke, dan laat ik dat wel achterwege. Ik had idd al gelezen dat spa rood goed is.
Zelfrijzend bakmeel kan helaas niet, want daar zitten sporen van ei in.

Ander merk kopen? Ik heb die goedkope zakken en daar zit geen ei in.

If life gives you lemons, make lemoncurd.