1

Onderwerp: Bakken op donderdag, trouwen zondag in Frankrijk

Mij is gevraagd om een bruidstaart te maken.
De bruiloft is op een zondag in Frankrijk, ongeveer 6 uur rijden.
Ik moet op donderdag bakken omdat ze op vrijdag ochtend naar Frankrijk vertrekken.
Nu is de vraag, hoe houdt men de taart "vers" tot zondag.
Wat kan ik het beste gebruiken, een biscuitdeeg of wellicht een steviger deeg.
Fondant gebruiken, of marsepein.
Wat moet ik doen met de vullingen, slagroom erin lijkt mij niet zo handig.
Is het handig om het eerst in te vriezen, maar ja, een autorit van 6 uur.
Wie oh wie weet een oplossing.
Ik heb nog de tijd tot 12 juni.

Alvast bedankt voor de tips.

2

Re: Bakken op donderdag, trouwen zondag in Frankrijk

Volgens mij sta je met deze vraag in de verkeerde rubriek...

Mijn website: Presentaart

3

Re: Bakken op donderdag, trouwen zondag in Frankrijk

Met Mascha eens, het is wel voor anderen, maar voor de vraag is dat op zich niet relevant ;)

Slagroom zou ik idd al niet doen, verder vind ik donderdag --> zondag een heel eind, dus eigenlijk heb ik geen tips..

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Bakken op donderdag, trouwen zondag in Frankrijk

mmm ik denk dat ik de taarten (losse) al eerder zou maken en in zou vriezen en ze bevroren in koelboxen zou meegeven. Alles op boter en jam basis.. zeker geen room.

succes!

5

Re: Bakken op donderdag, trouwen zondag in Frankrijk

Een bruidstaart van alleen een smeuige cake zonder vulling is wellicht ook een optie. Cake blijft langer goed. En dan zou ik voor het bekleden met fondant gaan. De bruidstaart van mijn zusje was van alleen cake met fondant. Erg lekker, hapt makkelijk weg. Het was een hele warme dag en de taart heeft niks te lijden gehad.