Onderwerp: Ben & Jerry Chocolade Taart.
Ingrediënten:
- 1 500 ml Bak Ben & Jerry ijs, Chocolate Fudge Brownie
(Die ook in de Low-fat uitgaven verkrijgbaar zijn Vork )
- 1 pak standaard Chocolade cake-mix
- 3 Eieren
- 400 gram Chocolade Snippers
(Of gewoon een pak hagelslag doorheen werken)
- 400 gram Vanille bak glazuur
- 50 gram gekleurde hagel (of andere decoratie frutsels)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bodem in van een flinke springvorm (26 cm).
Meng in een grote kom in zo'n 2 minuten: de cake-mix, het ijs (het ijs mag niet te diep bevroren zijn) en de eieren met een mixer op mediumstand.
Roer/Mix nu de chocolade snippers erdoorheen.
Giet het beslag in de springvorm en bak het 35 minuten in de oven.
Prik dan met een satestokje in de cake om te kijken of hij al klaar is. Als hij er schoon uitkomt is hij klaar.
Zo niet, bak hem dan nog 5 minuten door (kan ook wat langer zijn, wij moesten hem nog 15 minuten doorbakken).
Laat je taart vervolgens 2.5 a 3 uur afkoelen en smeer vervolgens (nogmaals, optioneel) het glazuur erover.