1

Onderwerp: Ganache vraag hellup

Misschien een domme vraag. Als je ganache maakt, moet je dan eerst de slagroom opkloppen met suiker? Of doe je gewoon het bekertje onbewerkt in de pan, kookt het en klopt het dan op? Of helemaal niet opkloppen? Wordt me niet duidelijk uit het recept eigenlijk!

Groetjes Noor

2

Re: Ganache vraag hellup

Je moet de slagroom gewoon in een pannetje verhitten, niet opkloppen :)

3

Re: Ganache vraag hellup

Slagroom zo uit het belertje in een pan verhitten en dan de chocola er in laten smelten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Ganache vraag hellup

ik heb het net gemaakt, waanzinnig lekker!!!  was ook mijn eerste keer en inderdaad slagroom ongeklopt tegen de kook aanbrengen en dan scheutje voor scheutje door de gesmolten chocolade erheen.

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

5

Re: Ganache vraag hellup

Hoi dank voor jullie reacties. Heb het net gemaakt en het ging prima! Denk dat ik het morgen nog wel een beetje opklop omdat ik het als vulling wil gebruiken die het 2 uur in de auto moet overleven. Dat kan wel toch? Ik heb het een paar minuten door laten koken.

Groetjes Noor

6

Re: Ganache vraag hellup

Als je hem 2 uur in de auto wilt vervoeren denk er dan wel om dat hij koel moet worden gehouden, want er zit natuurlijk wel slagroom in ;)

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl