1

Onderwerp: Wie heeft verstand van recepten aanpassen/veranderen??

Ik wil graag dit recept:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=45950

maken tot een chocoladerecept, zonder de structuur te veranderen( lekker zacht en ook een beetje uitlopend) Ik dacht simpelweg een deel van de bloem te vervangen door datzelfde deel in cacao poeder: zou dat lukken? Ik weet het, kan het natuurlijk gewoon uitproberen, maar asl iemand al zeker weet dat dat niks wordt hoef ik m'n tijd niet te verdoen :D

Thanx!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

2

Re: Wie heeft verstand van recepten aanpassen/veranderen??

Ik weet niet of je dat zo helemaal alleen maar kan vervangen hoor. Bloem heeft namelijk een ander functie dan cacao en 'doet' ook wat anders, dus helemaal hetzelfde blijft het dan niet.

Maar ik kan je niet helpen... Sorry

Mijn website: Presentaart

3

Re: Wie heeft verstand van recepten aanpassen/veranderen??

mascha schreef:

Bloem heeft namelijk een ander functie dan cacao en 'doet' ook wat anders, dus helemaal hetzelfde blijft het dan niet.

Daar was ik al een beetje bang voor, aar ik kon nog niks beter verzinnen...
Nou, ik wacht nog even af en aders ga ik maar experimenteren. Misschien voeg ik wel gewoon wat cacao toe? Of vervang wat van de suiker door cacao?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Wie heeft verstand van recepten aanpassen/veranderen??

ik zou ongeveer 100 gr van de bloem veranderen in cacao... volgens mij houd je dan nog wel de structuur en krijg je een zachte chocolade smaak. eventueel wat meer cacao dr bij als je nog niet tevreden genoeg bent...?