1

Onderwerp: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

Ik had een laagje botercreme tussen de taart gedaan en daarna ganache eroverheen gedaan. Alleen was de ganache zo zwaar, dat de vulling er tussen uit geperst werd. Heb ik teveel vulling gebruikt? Ongeveer 1/2 tot 1 cm zat ertussen. Had er 3 laagjes ganache over gedaan. Heeft iemand tips?

2

Re: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

Misschien een volgende keer tussendoor meer koelen? Dus bc ertussen en op laten stijven in de koelkast, 1 laag ganache erover, weer in de koelkast, enz. Want op zich is 1 cm niet te dik of zo.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

dank je. volgende keer zal ik het zo proberen

4

Re: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

Dat dacht ik ook.
De chocola heeft het dijkje gesmolten. Misschien was de ganache net iets te warm?

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

zou idd te warm geweest kunnen zijn. en misschien was mijn bc ook wel een beetje dunnig. zal van alles bij elkaar geweest zijn. Iig vanavond een nieuw kapsel gebakken en morgen weer opnieuw proberen. Bedankt

6

Re: bekleding te zwaar. Vulling tussen taart uit

of voor de zekerheid een dijke van 1:1 gebruiken ipv de botercreme gemaakt met de mix!