1

Onderwerp: koekjes met icing versieren

even een vraagje over deze howto van de koekjesfee

http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … _versieren

ik heb m al een aantal keer aandachtig doorgelezen, en wil dit graag eens proberen.. heb echter 2 vraagjes..

welke icing kan ik het best uit de shop bestellen? wat gebruiken jullie hiervoor?

en waarom moet er een drupje glycerine bij? waar is dat voor?

Re: koekjes met icing versieren

je kunt get beste de zak met mix voor royal icing bestellen.
drupje glycerine zorgt dat het niet hard wordt, maar op koekjes doe ik er nooit glycerine bij... dan wil ik juit dat het hard wordt

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: koekjes met icing versieren

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2371

deze?

Re: koekjes met icing versieren

neej, deze:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1938

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: koekjes met icing versieren

Een drupje glycerine voorkomt het hard worden niet, dan moet er toch heel wat meer bij.
het is iets dat ik in het begin deed omdat als je de souplesse nog niet helemaal hebt ,het je lijntje icing mooi aan elkaar laat blijven hangen. het breekt niet zo snel tijdens het spuiten. het werkt als een glijmiddel en als een bij elkaar houd middel.
(bij speciaal zeepsoprecepten om van die reuze bellen te maken zit ook om die reden glycerine. Tegen het breken/springen van de bel. )

6

Re: koekjes met icing versieren

ok! bedankt voor de duidelijke antwoorden! ik ga maar weer s wat spulletjes bestellen:)

Re: koekjes met icing versieren

karentje schreef:

Een drupje glycerine voorkomt het hard worden niet, dan moet er toch heel wat meer bij.
het is iets dat ik in het begin deed omdat als je de souplesse nog niet helemaal hebt ,het je lijntje icing mooi aan elkaar laat blijven hangen. het breekt niet zo snel tijdens het spuiten. het werkt als een glijmiddel en als een bij elkaar houd middel.
(bij speciaal zeepsoprecepten om van die reuze bellen te maken zit ook om die reden glycerine. Tegen het breken/springen van de bel. )

ooooooohhwwwww.... owke.... weer wat geleerd!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs