1

Onderwerp: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

Hoi hoi
Ik had eens van de koekjesfee begrepen dat je icing een smaak kunt geven met bv siroop of likeur.
Ik heb nog nooit icing gemaakt en wil morgen mijn koekjes gaan versieren.
Kan ik de hoeveelheid water door alcohol vervangen?

Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken, was de gehele wereld gelukkig
groetjes saskia

2

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

klinkt heerlijk, maar ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Ik kan me voorstellen dat het bv sneller droogt door de alcohol?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

probeer je het uit en laat je het ons dan weten? (met een gedeelte van de icing ;))

4

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

Mmmm, dat lijkt me ook wel wat.

Ik denk niet dat je meer alcohol nodig hebt, je verwarmt het niet, dus het vervliegt ook niet....en dus hou je de smaak!!!

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

Hoi hoi,
nou ik heb het gewoon geprobeerd vandaag en het kan prima!
Het droogt niet sneller oid.en het smaakte precies als de Grand Marnier die ik erin gedaan had.
Ik ga zoeken naar die smaaksiroop voor in de koffie lijkt me lekkerder op een koekje. ;)

Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken, was de gehele wereld gelukkig
groetjes saskia

6

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

die gaan we onthouden, dank je!

today is the tomorrow you worried about yesterday
and all is well

7

Re: is het water in de royal icing te vervangen door bv cointreau?

Ja, ik heb de botercreme een keer gemaakt met cointreau, niet verkeerd! Wordt natuurlijk wel een 'grote-mensen-taart', maar in combinatie met chocola echt heel lekker!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek