1

Onderwerp: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

Zet ik hem meteen op een kartonnetje of wanneer doe je dat?

Hoe pak ik hem vast als ik hem wil verplaatsen?

Kun je ergens een taartschep kopen zoals de Hema-verkoopster die heeft om een hele taart op te beuren?

Leuk he, al die slimme/domme vragen van een beginner.....;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

2

Re: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

oppakken voorzichtig met je handen, pannekoeksmes en alles wat voor handen is hahhaa   en ja ik zet hem op kartonnetje op mdf plaat

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

3 Laatst bewerkt door Kallista (04-03-2009 22:54)

Re: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

als je liever iets groters hebt dan een standaard pannekoekmes of zoiets, kun je inderdaad kiezen voor zo'n grote "schep" zoals ze bijv. bij de hema gebruiken. Je kunt deze kopen bij de webshop
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2464

Na het afkoelen, snij ik de taart eerst in lagen. De onderste laag leg ik daarna op een taart karton (iets kleiner dan de taart), en dan ga ik vullen en afsmeren. Als tie is afgesmeerd in de koelkast. Dan begin ik met m'n marsepein/fondant te kneden tot het goed soepel is. Tegen die tijd ben ik meestal wel een kleine 20 minuten of meer nog verder, ik leg de bal marsepein/fondant dan even weg in plasticfolie. Haal de taart uit de koelkast, met een warm palet mes smeer ik de bc laag nog een keer glad en zet 'm nog even terug in de koelkast voor een paar minuutjes. Dan begin ik met het uitrollen van m'n lap marsepein/fondant. Als ik daar klaar mee ben is de gladgesmeerde laag bc wel weer aangehard en kun je de marsepein of fondant er zo overheen leggen.. Glad afwerken, na lopen met een smoother en klaar is klara

Stap binnen in een wereld vol taart
http://www.taartwereld.nl  |  http://taartwereld.blogspot.com/

4

Re: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

Annelies schreef:

Kun je ergens een taartschep kopen zoals de Hema-verkoopster die heeft om een hele taart op te beuren?

Bij de xenos,kost +- 1,- euro. Ligt bij de bakblikken.

Tegenwoordig kun je vanalles worden,ik heb besloten om gewoon mezelf te blijven!

5

Re: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=14710
Deze bedoel ik.

Tegenwoordig kun je vanalles worden,ik heb besloten om gewoon mezelf te blijven!

6

Re: OK, biscuit is afgekoeld....en nu?

Allemaal heel erg bedankt voor de tips: met name Amarie voor de taartschep, Cristol voor haar reactie en Kallista voor de uitgebreide uitleg! :Y

Ik kan weer verder!!!

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."