1 Laatst bewerkt door lailavanduinen (04-03-2009 14:19)

Onderwerp: cream of tartar

klopt het dat dit ingrediente en soort pasta is.
Mijn moeder is gisteren voor mij naar de toko geweest en weet niet of zij het goede heeft mee gekregen. Het is namelijk  oeen een flinke pot klopt dit?
Wilde die hi-hat cupcakes maken

2

Re: cream of tartar

ik heb nooit cream of tartar in een pasta vorm gezien.. alleen poeder.  Heb er ook nooit van gehoord.. In Canada kwam et altijd in een kleine witte doosje.. en hier bij de toko haal ik et in een potje en de is maar 43 gram.  De merk op de potje is koepeo-koepoe en er staat een vlinder op.. deze heb ik trouwens in meerdere tokos gezien. en altijd rond

Re: cream of tartar

sja hier hetzelfde verhaal als canadesje. Ik ken alleen de witte poedervorm ik een potje met een vlinder op de rode deksel van de toko

Re: cream of tartar

Ik ben nieuwsgierig :Y : wat is dat en waar gebruik je het voor (wat zijn hi-ta cakejes)?

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

5 Laatst bewerkt door verliefdmeiske (05-03-2009 17:49)

Re: cream of tartar

cakejes http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=47791

CREAM OF TARTAR

Tartaric acid is a brownish-red acid powder (potassium bitartrate) that is
precipitated onto the walls of casks used to age wine. When refined into a
white acid powder, 'cream of tartar', it is used in baking.

Cream of tartar is an acid powder. Combined with baking SODA it makes baking
POWDER.

Cream of tartar is also used to give a creamier texture to sugary things
like candy and frosting and to stabilize and increase the volume of beaten
egg whites.

Cream of tartar can be used to clean brass and copper cookware.

Re: cream of tartar

:think: de link gaat over kitchenaid :D

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

Re: cream of tartar

ow oeps :O.... ik kan blijkbaar echt niet meerdere dingen tegelijk
aangepast!!

8

Re: cream of tartar

Cream of tartar wordt ook wel gebruikt in Royal icing. Het neutraliseert de vetten. Vet zorgt er onder andere voor dat de eiwit niet mooi opklopt. Mespuntje cream of tartar erbij zorgt dat de eiwitten mooi hoog worden en stabieler blijven.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl