1

Onderwerp: icing

hallo
ik vroeg mij af of er een trukje is om de icing minderbreekbaar te maken
ik had de taart er mee bedekt en een struk gemaakt maar die was hard en heel breekbaar wat een zonde
lees hier dat fondant(icing) gemakelijk is
gemakelijk is het wel maar als het zo breekbaar is is het achteraf een zonde voor de decoratie
kan iemand me helpen   
dank

2

Re: icing

Wat bedoel jij precies met icing? Royal Icing spuit (of spatel) je en wordt hard en breekbaar, met fondant wordt hier meestal rolfondant bedoeld en over een taart is dat niet echt breekbaar.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: icing

ja het is rolfondant sorry had me vergist
van het merk bakels hier op de site gekocht
maar toen ik de strik maakte en de taart ermee heb bedekt was deze hard en gebroken

4

Re: icing

Ah bedoel je zo. Ja pettinice wordt wel een beetje hard, jammer dat je strik is gebroken. Ballina paste-to-cover wordt niet hard, maar een strik ervan maken is dan weer lastig, juist omdat het zacht blijft.
Ik gebruik zelf graag marschmallowfondant, maar ik durf niet te zeggen of dat veel zachter blijft dan PettinIce.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag