Onderwerp: heeeerlijk bananen toetje (voor heeeeeeeeel veel mensen)
dit is echt een heerlijk oosterijks bananentoetje!!! maar let op, hij word gemaakt op de bakplaat en is zeker genoeg voor de hele straat (ik heb het 3 dagen terug gemaakt en alles is al op, iedereen was erg blij met dit heerlijke cadeautje en kwam meer vragen) dus iedereen blij en kost zeker niet veel geld
Als je niet zo veel wilt kan je makkelijk het recept door de helft doen en dan bv een ovenschaal gebruiken of iets in die maat. Gewoon proberen, het is heerlijk!
1: De bodem:
----------------------
-7 eieren
-260 gr poedersuiker
-200 gr bloem
-citroenschil
-150 gr jam (rood)
2: creme:
-----------------------
-3/4 liter melk
-90gr maizena
-150 gr boter (kamertemp.)
-100gr poedersuiker
-zakje vanilliesuiker
-rum?
-citroensap
------------------------
3: overige:
-200 gr chocolade
-200gr boter
-600 gr bananen (6a7)
===============================================
1:
Oven op 200 graden voor verwarmen.
Mix de eieren met de suiker minimaal 15 minuten. Daarna citroenschil toevoegen en bloem erboven zefen en rustig door scheppen.
bakplaat met boter insmeren, met bakpapier bedekken en weer met boter insmeren.
Beslag erin doen en 10 a 12 minuten bakken.
Even laten afkoelen, eruit halen en met warme jam insmeren.
2:
1dl koude melk met de maizena mixen en derest van de melk in een pannetje met de vanillie suiker koken. Daarna de maizena toevoegen en even laten doorkoken tot het dik word. Daarna laten afkoelen.
Boter, poedersuiker, rum en citroensap schuimig mixen en de afgekoelde maizena mix rustig met de rest mengen.
3:
Chocolade en de boter au bain smelten.
De cake terug op de bakplaat leggen en beleggen met plakjes banaan (ong. in 6 mm plakjes snijden)
Als alles bedekt is met banaan dan smeer je de creme eroverheen tot het alles goed bedekt.
Daarna de gesmolten chocolade er overheen doet tot dat ook alles bedekt.
Nu veel ruimte in je koelkast maken en het een paar uur koud zetten totdat je chocolade hard genoeg is om in te snijden.
en KLAAR. het is eigenlijk best simpel en kost helemaal niet veel tijd maar het is zooooooooooooooooooo lekker.
Ben benieuwd wie het ook gaat maken en wat je ervan vind