1

Onderwerp: de marsepein smelt.

Hallo.
ik  had gisteren mijn eerste taart gemaakt voor mijn vaders verjaardag.
ronde cake met banketbakkersroom en marsepein. met daarop een fototoestel. voor een eerste taart was ik helemaal trots. was vannacht om 2 uur klaar. had eerst gewerkt.


en toen kwam ik vanmorgen beneden en was de marsepein gesmolten.
ligt het aan het feir dat ik hem in de koelkast heb gezet?
of kan het ook ergens anders aan liggen.

nu moet mijn nichtje dinsdag afzwemmen. dus wil voor haar graag een taart maken met a diploma.
maar dan moet het niet weer gaan smelten.

alvast bedankt voor het lezen

2

Re: de marsepein smelt.

Je kan even de zoekfunctie gebruiken, want dit is vaker gebeurd.

Wat heb je gebruikt om af te smeren???

Mijn website: Presentaart

3

Re: de marsepein smelt.

met af te smeren bedoel je daarmee wat je op de taart smeert aan de buitenkant?

daar had ik ook de banketbakkersroom.

ik zal even verder zoeken. bedankt voor je snelle reactie.

hoe bewaar jij je taarten?

4

Re: de marsepein smelt.

Dan heb je het probleem al gevonden. Ik banketbakkersroom zit water en als dat in aanraking komt met het marsepein gaat het smelten. In of uit de koelkast!

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: de marsepein smelt.

ik zat er al aan te denken. maar wou het toch voor de zekerheid weten!
bedankt!
ga ik maandag met frisse moed verder aan de taart voor mijn nichtje!

6

Re: de marsepein smelt.

voor de zekerheid schrijf ik nog dit berichtje zodat je andere taart ook niet smelt.
je kan dus beter afsmeren met botercreme en anders abrikozenjam(is kleurloos) dan zal je taart niet zo snel smelten en je laagje vulling niet tot de rand van de taart, maar iets eraf en anders een dijkje botercreme spuiten, zo komt je vulling niet in contact met de marsepein

7

Re: de marsepein smelt.

en dan afsmeren met botercreme! succes!

8

Re: de marsepein smelt.

Bedankt voor jullie antwoorden!
ga ik morgen meteen mee aan de slag!

9

Re: de marsepein smelt.

Hoi hoi,

Heb ook een keer de fout gemaakt de taart met marsepein in de koelkast te zetten.
Dit ging helemaal fout, het wordt helemaal vochtig en lijkt inderdaad op smelten.
Denk om dit gebeurt ook met fondant. Beste bewaren buiten de koelkast gewoon op het aanrecht. Licht ook aan de vulling natuurlijk met slagroom wordt het moeilijk.

10

Re: de marsepein smelt.

al mijn taarten gaan de koelkast in, ik heb nog geen enkele keer last gehad van smeltend marsepein. Ik smeer soms af met gewone botercreme maar meer met de mix botercreme maar daar heb je risico omdat daar ook water in zit. Voor mezelf smeer ik af met de creme en op bestelling gewoon 1op1.
Maar altijd zet ik ze in mijn  koelkast, moet bij mij ook wel vanwege mijn vullingen

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

11

Re: de marsepein smelt.

Na deze keer heb ik gelukkig geen smeltende marsepein meer gehad!
en ze gaan gewoon de koelkast in!