1

Onderwerp: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Ik ga morgen een taart maken met een hazelnoot schuimvulling .
Ik ben nu het schuim aan het bakken en wil deze dan vermengen met de schuimige botercreme' hier van het de recepten van het forum(of met slagroom)_ben ik nog niet uit....wat is het lekkerst????

Ik maak de taart morgen en geef hem Zaterdag maar eigenlijk gaan ze hem pas aansnijden Zondag...kan hem helaas niet Zondag geven heb dan geen tijd.
Zou de vulling dan nog lekker zijn?en het schuim nog een beetje knapperig?

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

2

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

De meetste zullen inmiddels wel al in het mandje liggen dus kijk morgen wel of iemand er ervaring mee heeft.

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Als je het schuim vermengt met slagroom ofzo dan is het binnen 8 uur zacht.

Met botercr

4

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Wendy artc131 schreef:

Als je het schuim vermengt met slagroom ofzo dan is het binnen 8 uur zacht.

Met botercr

Vele en lieve groetjes Nicole

5

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

nicole th schreef:
Wendy artc131 schreef:

Als je het schuim vermengt met slagroom ofzo dan is het binnen 8 uur zacht.

Met botercr

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

6

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Ik heb al een paar keer een de schuim als een soort tussenlaag in een taart gehad...heeeeerlijk. Heb het 1 keer gecombineerd met pralinecreme en ook vaker met chocolademousse. Het knapperige gaat er wel vanaf in de taart, maar het smaakt verrukkelijk. Net als een snicker....

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

JAaa het is echt geweldig spul! Zelfs zacht..

[confession mode]
Soms bak ik weleens een plak en die eet ik dan zelf helemaal op.
[/confession mode]

8

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

isschien een domme vraag....Maar je bakt je biscuit en je schuin toch afzonderlijk h

Vele en lieve groetjes Nicole

9

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Yep!
Heb zelf nog nooit vulling met stukjes meringue gebruikt, idd wel eens als bodem gedaan; daarvoor 2 ronde meringues gebakken, limoenbavarois als tussenvulling gebruikt en om ervoor te zorgen dat meringues niet zacht werden ze eerst afgesmeerd met botercreme. Daarna natuurlijk als geheel afgewerkt met botercreme en bekleed met fondant. Is zelfs ingevroren geweest en smaakte daarna nog steeds knapperig!!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

10

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

een andere optie om de schuimlaag knapperig te houden is insmeren met chocolade..

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

11

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Wendy artc131 schreef:

JAaa het is echt geweldig spul! Zelfs zacht..

[confession mode]
Soms bak ik weleens een plak en die eet ik dan zelf helemaal op.
[/confession mode]

WOehahahahah...goh...hoezo herkenbaar :rolleyes:

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

12

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Kadohke schreef:
Wendy artc131 schreef:

JAaa het is echt geweldig spul! Zelfs zacht..

[confession mode]
Soms bak ik weleens een plak en die eet ik dan zelf helemaal op.
[/confession mode]

WOehahahahah...goh...hoezo herkenbaar :rolleyes:

Hoi Kadokhe heb je een geoed recept van merinque met met nootjes voor mij!!!

Vele en lieve groetjes Nicole

13

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Wendy artc131 schreef:

JAaa het is echt geweldig spul! Zelfs zacht..

[confession mode]
Soms bak ik weleens een plak en die eet ik dan zelf helemaal op.
[/confession mode]

Jaa het was te lekker dat schuim met die nootjes man elke keer een stukje....echt nit goed voor de lijn die taarten hobby...deed eerst alles utlikken en proven maar ben daar maar meegestopt want voor je het weet groei je dicht!

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

14

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

nicole th schreef:

isschien een domme vraag....Maar je bakt je biscuit en je schuin toch afzonderlijk h

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

15

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

nicole th schreef:
Kadohke schreef:
Wendy artc131 schreef:

JAaa het is echt geweldig spul! Zelfs zacht..

[confession mode]
Soms bak ik weleens een plak en die eet ik dan zelf helemaal op.
[/confession mode]

WOehahahahah...goh...hoezo herkenbaar :rolleyes:

Hoi Kadokhe heb je een geoed recept van merinque met met nootjes voor mij!!!

Ik heb het 3 eiwitten gebruikt 200 gram suiker..zakje vanille suiker
Dit tot stevig schuim kloppen.
Ongeveer 50 gram hazelnoten op 150 graden voorgebrand in de oven een kwartiertje en daarna beetje fijgestamp en door het schuim gespateld en het geheel op de laagste stand in de oven een uur of 3 gebakken en wat er dan uitkomt is heerlijk!!

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

16

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Ik heb het uiteindelijk met slagroom vermengt en 2 lagen gevuld in de bisquit en met praline boter creme afgesmeerd....de taart is vandaag aangesneden dus ben erg benieuwd hoe hij smaakte en als de vulling nog knapperig was en de slagroom niet ingestort was ook dus als ik het hoor dat laat ik het nog even weten

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Ik ben heel erg benieuwd!

18

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

Hier ook nog even dan heb het ook bij de taart gezet.
Hij was heerrrrrrlijkkk de slagroom nog luchtig en het schuim ook nog kanpperig dus voor herhaling vatbaar!! Bedankt voor de tips!

Vanaf nu geef ik ook Boetseerworkshops!
Kijk voor meer informatie op de site van Taart en Decoratie!!

19

Re: Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?

breek je dan de merenque-schuimpjes in stukken, en dat roer je door de opgeklopte slagroom? Ik mag volgende week een taart maken, en ben op zoek naar een heerlijke vulling met schuim. Heb daar nog nooit mee gewerkt. Gister mijn eerste schuimpjes (of merenque) gemaakt....

begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach...
want wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag!

Berichten [ 19 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hazelnoot schuim vulling??wie heeft er ervaring mee?