1

Onderwerp: Biscuit tremperen

Hallo!

Gisteren heb ik een chocoladebiscuit gebakken met de mix van de webshop. Ik heb hem precies 35 minuten gebakken op 180 graden, maar volgens mij is hij nogal droog uitgevallen. Ook is hij helemaal bol aan de bovenkant..vreemd..maar ziet er wel grappig uit op zich. Dat droge baart me meer zorgen iig.

Ik wil hem vanavond gaan vullen met een laag dulce de leche en een laag bokkepootjescreme. Vervolgens overgieten met chocolade ganache. Ik heb gelezen dat het tremperen van de biscuit de droogheid kan verdoezelen. Waarmee kan ik in dit geval het beste tremperen? Mij lijkt koffie of mokka achtig iets wel lekker, maar krijg ik dan niet te veel smaken?  Als iemand een idee heeft bij deze vullingen dan hoor ik het graag!

2

Re: Biscuit tremperen

Misschien iets honingachtigs ?

3

Re: Biscuit tremperen

Van het tremperen proef je niet zo heel veel, je gebruikt maar een klein beetje dus je zou elke smaak kunnen kiezen, ook gewoon vanille suikerstroop.
Maar ik denk dat het wel meevalt met de droogheid, deze chocobiscuit van de webshop is namelijk echt niet zo droog van binnen qua smaak, en ook heb je hem niet te lang gebakken dus moet wel goed zijn hoor.
De bolling kun je er gewoon afsnijden, dat gebeurt heel vaak bij taarten. Misschien toch anders je oven even testen met een thermometer erin of 180

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"

4

Re: Biscuit tremperen

Ik heb een oven thermometer, en de temperatuur klopte. Ik heb de taart net in lagen gesneden en hij is helemaal niet droog! Hij is helemaal super van binnen. Heb wel de buitenste laag van de bovenkant gesneden, die was een beetje hard. Maar ik ga hem niet temperen, lijkt me bij nader inzien toch niet nodig. De bolling is juist wel grappig erop, die laat ik zitten. Nou, ik ga weer even verder. Bedankt voor de reacties!