Onderwerp: topsy.. cake of biscuit?
ik mag een scheve bruidstaart maken, maar maken jullie de topsys van cake of biscuitdeeg?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » topsy.. cake of biscuit?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik mag een scheve bruidstaart maken, maar maken jullie de topsys van cake of biscuitdeeg?
ik zou echt cake kiezen ivm de stevigheid van de stapel en het gegeven dat je moet snijden in de cake.
ben benieuwd of er mensen zijn die voor biscuit kiezen.
misschien kan chocobiscuit wel, dat is ook stuk steviger, maar weet niet of je er goed in kan snijden
Ik heb een 4 hoge topsy bruidstaart gemaakt. Niet mega scheef, maar wel een h
Of (tip van Lindy Smith) gebruik voor de onderste lagen stevige cake, en verder naar boven kun je dan eventueel biscuit gebruiken. Als je biscuit in vorm wilt snijden gaat het een stuk gemakkelijker als 'ie bevroren is.
Als je biscuit in vorm wilt snijden gaat het een stuk gemakkelijker als 'ie bevroren is.
Dat is waar, maar volgens mij kan je niet biscuit heel smal aan de onderkant hebben en heel breed aan de bovenkant zeg maar, zoals je dat soms met cake ziet.
Ik denk dat de biscuit dat gewoon niet goed houdt als je hem ook nog lekker (dik ) wilt vullen.
Nou, heeel smal aan de onderkant en heeeel breed aan de bovenkant misschien niet Mascha, maar op de eerste cursusdag van Lindy Smith in Beek had zij met een biscuit taart moeten werken (overigens wel ongevuld vermoed ik, ik was er die dag niet bij...) en die zag er qua vorm net zo uit als de taarten die van madeira cake gemaakt waren.
Ik heb een topsy turvy 5 hoog gemaakt met biscuit, maar dan wel met gewone rechte zijkanten, dus niet taps gesneden.
Nou, heeel smal aan de onderkant en heeeel breed aan de bovenkant misschien niet Mascha, maar op de eerste cursusdag van Lindy Smith in Beek had zij met een biscuit taart moeten werken (overigens wel ongevuld vermoed ik, ik was er die dag niet bij...) en die zag er qua vorm net zo uit als de taarten die van madeira cake gemaakt waren.
Nou ja, heb het dus zelf niet geprobeerd (voor een bruidstaart vond ik een beetje eng), maar als het echt veel snijwerk of rare vormen is gebruik ik wel cake.
Maar liever dus biscuit en gewoon goed vullen.
Maar goed, ieder z'n ding hoor Dit is gewoon hoe ik er tegenaan kijk
die cake van Lindy op de eerst workshopdag was idd niet gevuld.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » topsy.. cake of biscuit?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.