1

Onderwerp: Kleurverschil bij invriezen?

Ik vries wel vaker beklede taarten in, en heb nog nooit een probleem gehad, maar van de week kwam tot mijn schrik een taart er heel anders uit dan hij erin ging! :S

Het verschil met andere keren was ten eerste dat het MMF was, en ten tweede was het een wondermold, met plooien dus. Na het ontdooien en opdrogen zag je echt een gigantisch kleurverschil in de plooien, alsof de hele jurk door te lang in de zon staan verbleekt was, als je begrijpt wat ik bedoel? Om een idee te geven: het lijfje en de bloemetjes op de de jurk ( http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=47255 )  heb ik gemaakt met precies dezelfde kleurvoorraad als de jurk, maar dan dus na het ontdooien erop gedaan: is toch een behoorlijk verschil, nietwaar?  Heeft iemand daar ervaring mee en zo ja, ook nog een tip om het te voorkomen, alsjeblieft? :D

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

2

Re: Kleurverschil bij invriezen?

Wat apart? Ik heb het nooit na invriezen gehad, wel 'gewoon' in het licht, met roze en met lila. Maar je zou toch zeggen dat het in de vriezer donker is :think:

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Kleurverschil bij invriezen?

Nee, ik heb ook geen idee (dus je hebt niets aan m'n berichtje), maar ben wel lichtelijk in shock ;)

Mijn website: Presentaart

4

Re: Kleurverschil bij invriezen?

geen idee, maar vind het resultaat wel mooi geworden eigenlijk :)
maar vind het ook errug raar.