1

Onderwerp: weer een botercreme vraagje

Ik blijf maar worstelen met de creme die een banketbakker op en in het gebak gebruikt. Vandaag had ik een hazelnootgebakje met daarop een toef creme. Het leek mij ook botercreme maar deze was heel anders van smaak. Veel luchtiger en zachter leek het wel. Moeilijk uit te leggen maar het was zeker geen 1:1 botercreme die ik veel gebruik. Er moet haast wel iets doorheen zitten maar wat........
Iemand een idee?

Groetjes Fatima

2

Re: weer een botercreme vraagje

zou het niet de botercreme meringue kunnen zijn?

3

Re: weer een botercreme vraagje

een banketbakker doet er altijd banketbakkersroom door en meestal is het niet 1:1

Re: weer een botercreme vraagje

of cream frosting, daar vind ik het vaak op leuken

5

Re: weer een botercreme vraagje

of met een mix erdoor, die ze hier ook in de webshop verkopen :)

Je hart fluitsert, luister goed!

6

Re: weer een botercreme vraagje

idd de botercreme mix, die is veel luchtiger als de 1 op 1!

7

Re: weer een botercreme vraagje

meestal doet een bakker er niet teveel soorten spullen door omdat het dan te duur wordt.

8

Re: weer een botercreme vraagje

in ieder geval GEEN banketbakkerroom hoor ! Veel bakkers maken een compositie van boter en cr

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)