1

Onderwerp: stroopwafels door slagroom of bc?

Wat is het verschil tussen de stroopwafels door de slagroom of door de botercreme?
En wat eventueel de voordelen van het een of ander?

Ik heb laatst de bastognekoeken door de botercreme gedaan en vond de vulling bijna te stijf.
Daarom neig ik ernaar om de stroopwafels door de slagroom te doen en heb er even op gezocht, maar kon geen eenduidig antwoord op mijn vraag vinden.

Alvast bedankt voor wat tips!

Groetjes, Dorothea.

2

Re: stroopwafels door slagroom of bc?

ik vind botercreme vullingen echt niet lekker
maar gooi wel alles door de slagroom
dus wat mij betreft is de keuze makkelijk
slagroom met stukjes stroopwafel :D:D:D
ook lekker met lionpops of bastogne of kitkatstukjes of ... alles eigenlijk
wat ook lekker is is slagroom met saroma poeder vanille te doen en daar dan stukjes stroomwafel door te doen
is iets stijver dan de slagroom dus meer een mousse :D:D:D
succes

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

3

Re: stroopwafels door slagroom of bc?

noelle, wat is de verhouding van de slagroom en de saroma? deze ga ik eens proberen, kben benieuwd hoe stijf de slagroom dan word?

4

Re: stroopwafels door slagroom of bc?

op het pakje staat de verhouding met de melk
500 ml melk op 1 pakje saroma
ik gebruik dan 750 ml slagroom op 1 pakje
en dan ff goed doorkloppen iets langer dan op de verpakking staat
wel goed p laten stijven in de koelkast
en dan heb je echt een lekkere mousse
in alle smaakjes :D:D:D

ook lekker met de bourbon versie :D

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl