1

Onderwerp: rolfondant wordt dof

Hallo....

De vorige taart die ik heb bekleed met rolfondant heb ik uitgerold, en om het vastplakken te voorkomen heb ik mijn werkblad met poedersuiker bestoven. Nu werd alleen mijn fondant dof! Wat kan ik hier tegen doen???

Alvast bedankt!!!

2

Re: rolfondant wordt dof

Je moet proberen te voorkomen dat de poedersuiker aan de bovenkant komt. Dus opletten dat de roller niet in de poedersuiker terecht komt en als dit wel gebeurd meteen even afdoen. 
Als het niet meer te verhelpen is, dan is de enige mogelijkheid om het opnieuw te doen.

Succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: rolfondant wordt dof

Ik ga er goed opletten!!
Bedankt!!

4

Re: rolfondant wordt dof

Gaat vast goedkomen hoor! Veel bakplezier

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

5

Re: rolfondant wordt dof

in plaats van poedersuiker kun je ook crisco gebruiken. dat is vet en wordt het dus niet dof!

6

Re: rolfondant wordt dof

Even een tussendoor-opmerking/vraag. Ik heb geen crisco in huis maar ik las dat dat plantaardig vet is en dat je evt ook frituurvet kan gebruiken. Dat vond ik nogal ranzig klinken, dus ik heb "solo" gebruikt, een plantaardige bakboter. (O Wajang, of eigen merk plantaardige boter) Ging prima, geen spoortjes te zien. Overigens werkte ik met marsepein en niet met rolfondant, weet niet of dat nog verschil maakt?

Ik voel me een beetje kiezel...

7

Re: rolfondant wordt dof

Als je een tafelzeitje koopt, hoef je het voor marsepein helemaal niets te gebruiken.
Dat is anti plak. Voor een paar euro bij de blokker enz.