Onderwerp: Hardewenerbakjes met spijsvulling
Op verzoek: het recept voor de hardewenerbakjes met spijsvulling
(zie: hier
Voor de bakjes:
Het deeg: (even het recept verkleinen, want dit is voor ong. 30 bakjes)
250g boter
62g poedersuiker
62g basterdsuiker
25g ei (das dus ongeveer een half geklutst ei)
8g citroenrasp
4g zout
375g bloem
Boter zacht roeren, poedersuiker, basterdsuiker, citroenrasp en zout toevoegen. Ei erbij, en als alles door elkaar zit de bloem. Dit uitrollen tot ong. 3 mm dik en cirkels uitsteken. Ik heb het met een steker van 9 cm gedaan, maar dat ligt net aan de bakjes die je wilt vullen... Op school hebben we zulke mooie 'hardewenerbakjes', maar je zou het plakje deeg ook in een cupcakevorm kunnen leggen. Als je deeg erin zit maak je de spijsvulling.
De spijsvulling: (frangipane, recept ook verkleinen)
300g amandelspijs
100g zachte margarine
100g ei (ongeveer 2 eieren)
6g citroenrasp
Amandelspijs los maken en met de margarine en citroenrasp glad draaien. Dan beetje bij beetje het ei toevoegen en draaien tot het enigszins luchtig is.
Dit doe je in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit je een laagje op de bodem van de bakjes (gewoon verdelen tot alles op is, ongeveer 18 g/bakje)
Dit alles bak je 15-20 minuten op 175 graden.