Onderwerp: Wie kent deze (Duitse)appeltaart?
Hoi allemaal,
Afgelopen zaterdag was ik voor m'n werk een dagje in Dusseldorf, en op mijn verzoek zijn we met de collega's taart gaan eten bij "Cafe Heinemann".
Om meer smaken te kunnen proeven bestelden we 3 verschillende taartpunten,nl een frambozenpunt, een kersen/chocopunt, en een appeltaartpunt. Over deze laatste gaat mijn vraag...
De appeltaart was, denk ik, ondersteboven gebakken, dus net als in een Blokkerbol. Hij zag er nl uit als zo'n "ijsbombe", waarmee je eerst de vorm bekleed met cake en dan vult en uiteindelijk omkleed. Alleen had deze taart bovenop een soort van grof geraspte appel, en die was "afgelakt", ik kan 't niet anders omschrijven. Sorry voor de onduidelijkheid??
Maar goed, het was dus een punt uit een bolvorm, met bovenop grof geraspte appel, en de korst glansde alsof hij met iets was afgelakt, en was dus ook best hard. Binnenin zat appel met een behoorlijke citroensmaak en iets was op spijs leek, maar de mevrouw aan de counter zei dat er ook honing en noten inzat?
De collega die deze taart gekozen had, was erg onder de indruk, en toen we zondag terug waren in A'dam, zei hij: "Als je net zo'n appeltaart kunt bakken, bestel ik hem meteen bij je!".
En nu wil ik dus heeeeel graag weten of iemand van jullie(misschien iemand uit de grensstreek/Limburg??)deze taart her/kent, en me aan een recept kan helpen? Of bv alleen de techniek hoe ik de korst maak, omgekeerd uit een bol?
Ik heb op de site gekeken https://www.konditorei-heinemann.de/ ,maar daar staan niet alle taarten die ze zaterdag in de toonbank hadden staan, jammer he?
Graag hoor ik jullie reacties, alvast reuze bedankt!
Groetjes,
Nicole uit Haarlem
http://www.mijnalbum.nl/Album=SQ3Q8HOR Veel kijkplezier!!