1 Laatst bewerkt door Canadesje (07-02-2009 13:08)

Onderwerp: Cream Cake

2 eieren
150 gram suiker
5 ml vanille
190 gram bloem
9 gram bakpoeder
6 gram zout
235 ml slagroom

Voorverwarm je oven tot 175.  En vet jou bak blik (springvorm) goed in. Zelf gebruik ik bakpapier op de bodem en Dr oetkers spray voor de rest.
In een schaal de eieren kloppen tot dat ze dik wordt. Voeg de suiker en vanille toe en meng alles goed door.
In een tweede schaal klop de slagroom stijf.
In een kleine schaal meng de bloem, bakpoeder en zout.
In deze volgorde de bloem en slagroom met de eieren mengen. 1/2 bloem - slagroom- 1/2 bloem. Mengen met een spatel of lepel niet de mixer.
Cake mix in de bak vorm en gelijk de oven in voor 30-40 minuten. Of tot dat een cocktail prikker schoon uit komt.

De maakt een 24cm ronde taart of 22-22 rechthoek taart

2

Re: Cream Cake

Vraag me echt af wat voor een soort taart het dan wordt?? Bedoel qua smaak en structuur!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Cream Cake

de taart heeft een heel licht vanille smaak.  De wordt vrij stevig maar ook nog heel luchtig.  Het is echt een sort taart waar je beter frosting op kan doen ipv fondant of marsepein.  Als je erin snijd dan lijkt et gewoon op biscuit maar dan maar meer vochtig en sponge achtig.

4

Re: Cream Cake

Bedankt voor de info, ga em binnenkort eens proberen!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl