1

Onderwerp: Roomboter

In verschillende recepten om taarten te bakken wordt gesproken over roomboter.
Andere recepten vermelden ongezouten roomboter.

Tot nu toe gebruik ik altijd ongezouten roomboter.
Vanmiddag was ik in de supermarkt en ik eens bij de verschillende pakjes roomboter gekeken.
Bij veel pakjes staat idd op of het ongezouten is of gezouten. Maar op de "merkloze" pakjes roomboter staat niets vermeld. Ook niet bij de ingredienten.
Weten jullie misschien of hier dan wel of geen zout gebruikt is?

En gebruiken jullie ook ongezouten roomboter om taarten/cc's mee te bakken? Of gebruiken jullie andere soorten boter?

Groetjes!

2

Re: Roomboter

altijd ongezouten roomboter, tenzij het voor de buuf is, die wil koemelkvrij, en dan dus wajang oid. Vind ik wel iets minder lekker!

3

Re: Roomboter

Ik neem gewoon de gezouten. Maar doe in de taartbiscuit ook al snufje zout.
Persoonlijk lekkerder.

4

Re: Roomboter

In de merkloze roomboter zit geen zout. Voor cakemixen van koopmans of muffinmix van oetker gebruik ik een fles blueband koken, bakken, roerbakken. Voor 200 gram boter gebruik ik dan 200 ml blueband. Ideaal. Je mikt de mix, eieren en de blueband in 1x in een kom en dan mixen maar.
Voor botercreme gebruik ik uiteraard gewoon een pakje ongezouten roomboter.

5 Laatst bewerkt door kokkie (07-02-2009 11:12)

Re: Roomboter

tis wat Irene zegt, eigenlijk zit in roomboter geen (of niet noemenswaardig) zout, die pakjes waar 'gezouten' roomboter opstaat smaken

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

6

Re: Roomboter

Bedankt voor de reacties!

Ik heb vandaag een paar pakjes merkloze roomboter gekocht.
Kan ik weer lekker bakken. Ben van de week jarig, dus dat komt mooi uit!