1

Onderwerp: biscuit te luchtig

gisteren een biscuit gebakken, zoals ik het normaal doe, maar het probleem is, het biscuit was te luchtig :S Er zaten enorme gaten in en kruimelde erg. Hij was niet echt droog, wel heel soepel. Wat denken jullie, meer bloem bij , minder mixen, eieren niet in warm water leggen, minder ei of... Oja ik heb het recept van het forum gebruikt, met alleen eieren, suiker, beetje zout en bloem. Normaal gaat het eigenlijk wel goed,

2

Re: biscuit te luchtig

Mix je aan het eind nog wel even een minuutje op de laagste stand? dan gaat het teveel aan lucht uit je beslag namelijk.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: biscuit te luchtig

ik las even mee bedankt voor de tip carin! :)

4

Re: biscuit te luchtig

Ik ga het morgen meteen proberen Carin, bedankt!

5

Re: biscuit te luchtig

wat ik ook altijd doe, bij alles wat ik bak, nadat ik het beslag in bakblik of cakepapiertjes doe is van een niet te grote hoogte het op tafel laten vallen, dan valt alles prima op z'n plaats en is alle lucht eruit.

6

Re: biscuit te luchtig

Inderdaad aan het eind nog even een minuutje door mixen op de laagste stand zodat de grootste luchtbubbels eruit zijn.

Groetjes Laura!

Re: biscuit te luchtig

hahah weer dat minuutje!!

8

Re: biscuit te luchtig

ik heb het zo gedaan, even op de laagste stand, mijn kapsel was prima gelukt! Bedankt :)