Onderwerp: tiramisu probleem
Hallo iedereen!
Ik heb een tiramisu-probleem en ik dacht dat er hier vast wel iemand is die me zou kunnen helpen.
Ik heb nu 4 keer tiramisu gemaakt, waarvan de 1e 2 keer perfect gelukt, jammie jammie. Maar de 3e keer (en na nog een poging ook de 4e keer) is het mascarponemengsel niet goed opgestijfd... Ik snap _werkelijk_ niet hoe het kan, het zag er tijdens het maken precies hetzelfde uit als de 1e 2 keer (en ik heb ook alles precies hetzelfde gedaan), maar nadat het een dag in de koelkast had gestaan zag het er nog net zo uit als toen het er in ging, in plaats van dat het stevig geworden was!
Ik gebruik een recept van eigeel + suiker kloppen --> mascarpone door.
Eiwit stijfkloppen --> bij het mascarponemengsel.
Iemand zei tegen mij dat de eieren misschien te vers waren.. De 1e 2 keer heb ik gewoon de eieren gebruikt die op dat moment in de koelkast lagen, de 3e en 4e keer eieren die ik net die dag gekocht had.
Kan dat er mee te maken hebben?
Ligt het aan iets anders?
Ik snap namelijk echt niet wat er fout is gegaan en daarom weet ik ook niet wat ik moet aanpassen...
Ik hoop dat iemand het mij kan vertellen!
groetjes,
Suzanne