1

Onderwerp: tiramisu probleem

Hallo iedereen!

Ik heb een tiramisu-probleem en ik dacht dat er hier vast wel iemand is die me zou kunnen helpen.

Ik heb nu 4 keer tiramisu gemaakt, waarvan de 1e 2 keer perfect gelukt, jammie jammie. Maar de 3e keer (en na nog een poging ook de 4e keer) is het mascarponemengsel niet goed opgestijfd... Ik snap _werkelijk_ niet hoe het kan, het zag er tijdens het maken precies hetzelfde uit als de 1e 2 keer (en ik heb ook alles precies hetzelfde gedaan), maar nadat het een dag in de koelkast had gestaan zag het er nog net zo uit als toen het er in ging, in plaats van dat het stevig geworden was!

Ik gebruik een recept van eigeel + suiker kloppen --> mascarpone door.
Eiwit stijfkloppen --> bij het mascarponemengsel.

Iemand zei tegen mij dat de eieren misschien te vers waren.. De 1e 2 keer heb ik gewoon de eieren gebruikt die op dat moment in de koelkast lagen, de 3e en 4e keer eieren die ik net die dag gekocht had.
Kan dat er mee te maken hebben?
Ligt het aan iets anders?

Ik snap namelijk echt niet wat er fout is gegaan en daarom weet ik ook niet wat ik moet aanpassen...
Ik hoop dat iemand het mij kan vertellen!

groetjes,
Suzanne

2

Re: tiramisu probleem

Ik heb je vraag even verplaatst naar waar hij hoort ;)

Helaas kan ik je niet helpen, ik heb dat nog nooit gehad...Bij mij is het mengsel trouwens vaak meteen al stijf. Ah ik zie al waarom: ik gebruik geen eidooiers. Ik vind rauw ei een beetje eng ivm het risico op salmonella dus gebruik ik eiwitpoeder voor het eiwit en gebruik een recept zonder eidooier...

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: tiramisu probleem

Ja ik wist al niet zo goed waar ie moest. Ik dacht het is geen taart, komt ook niet anderzins uit de oven en is ook geen vulling, dus maar bij 'overige vragen'. Daar stond wel taartdecoratie bij als 'hoofdstuk' maar als omschrijving voor alle overige vragen. Dus ik twijfelde nogal ;-)

Dat eiwitpoeder, kan je dat ook stijf kloppen dan? Lijkt mij dat er dan water bij moet ofzo?

En is er nou echt niemand die weet hoe het gebrek aan opstijven komt??

groetjes,
Suzanne