1

Onderwerp: Wanneer gebruik ik ....

Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, kunnen jullie me aanvullen / verbeteren:

Ik gebruik
- glycerine als ik zelf icing wil maken
- eiwitpoeder als ik zelf icing wil maken
- trempeersiroop als ik biscuit een smaakje wil geven (door het achteraf er op te spuiten)
- smaakstof als ik beslag of vulling (botercreme) een smaakje mee wil geven
- icing color als ik marsepeing, fondant of icing wil kleuren
- tylose voor ......?
- crisco voor .....?
- citroenzuur voor ....?
- gumpaste voor ...?

2 Laatst bewerkt door birgitta (05-02-2009 20:13)

Re: Wanneer gebruik ik ....

Heb je al eens bij de FAQ gekeken? , staat heel veel informatie in :)
En in de  recepten staat ook de royal icing in en nog veel meer.

Gumpaste is voor bloemen te maken.
Tylospoeder doe je in de fondant voor te boetseren

En deze kun je gebruiken om fondant of icing te kleuren
http://www.deleukstetaartenshop.nl/index.php?cPath=1_46

3

Re: Wanneer gebruik ik ....

crisco is voor tegen het plakken...;)

4

Re: Wanneer gebruik ik ....

Citroenzuur kun je je icing een beetje minder zoet mee maken. Maar eh, geen eetlepel hoor ofzo :) Echt een heel klein beetje is genoeg...

5

Re: Wanneer gebruik ik ....

marliesb schreef:

crisco is voor tegen het plakken...;)

uhh is het nou voor het plakken of tegen het plakken :lol:

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!