1

Onderwerp: Strik maken zonder icing

Beste baksters/bakkers!

Op de site van tartacadabra staat een prachtige beschrijving van een strik. Ik heb hem al een keer geprobeerd te maken zonder icing ertussen te spuiten. Het resultaat was beduidend minder mooi als ik me had voorgesteld...
Ik wil het graag nog een keer proberen maar heb geen icing in huis. Wat kan ik gebruiken ipv icing? Tips zijn van harte welkom, alvast bedankt!

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

2

Re: Strik maken zonder icing

Probeer eens een beetje fondant aan te lengen met een b

Lieve taartgroetjes van Annemieke!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=ITO7BKL3

3

Re: Strik maken zonder icing

ik plak mijn strik altijd met aangemaakte tylose. Gaat prima bij mij.

4

Re: Strik maken zonder icing

Ik plak m ook met glue. Icing en ik zijn al geen vrienden en van de glue zie je niets en ook geen gedoe met dezelfde kleur krijgen.

5

Re: Strik maken zonder icing

gesmolten chocola (wit of bruin) werkt schijnbaar ook prima

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: Strik maken zonder icing

Je kunt ook poedersuiker met een klein beetje water of citroensap aan maken tot een papje en daarmee plakken, zodat Kaatje E. (de strikexpert ;) ) het zelf altijd. Hoef je er niet speciaal icing voor te maken.
Maar gewone eetbare lijm gaat ook prima, of inderdaad fondant met een beetje water zoals Annemieke zegt. Gewoon proberen waarmee jouw strik het mooiste wordt, ligt er ook aan wat voor jou gewoon het lekkerste werkt.

Sukses met de volgende!!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"