Onderwerp: Super-snelle Heeeeerlijke Chocolademousse
Dames, ik heb een geweldig recept voor chocolademousse gevonden van Nigella Lawson. Heb em gisteren gemaakt en vandaag een taart ermee gevuld...hmmmmm!!!
Hier is het recept:
150 gram witte marshmellows (mini's of klein geknipt)
50 gram zachte boter
250 gram chocolade (puur, melk of combinatie) (klein gemaakt)
60 ml heet water (afgekookt)
250 ml slagroom (recept zegt dubbele room, maar ik heb bij gebrek aan gewone gebruikt)
1 tl vanille essence
smelt de marshmellows, de chocolade, de boter en het water in een steelpannetje (met dikke bodem) op een lage vuur. Regelmatig doorroeren.
Als alles een egale massa is vuur uitzetten en de mengsel laten afkoelen (tip: zet pannetje in een bodem koud water)
Slagroom met vanille-essence stijfkloppen. Vervolgens afgekoelde mengsel (hoeft niet koud te zijn, gewoon niet meer heet!) onder de slagroom scheppen. Effe in de koelkast afkoelen en KLAAAAAAAAR!!!! Heerlijke mousse, niks meer op laten stijven en veilig zonder rauw ei!!
Mocht je de choco-mengsel de heet laten, dan wordt de mousse erg vloeibaar na het mengen. Geen probleem, in koelkast af laten koelen en dan effe opkloppen.
Veel plezier ermee!!
EIGEN BEVINDINGEN:
Ik heb het recept al vaak gemaakt en vind het beter als je 350 ml slagroom gebruikt. De mousse wordt dan wat luchtiger. Je kunt ook melkchoc gebruiken, maar vind dat persoonlijk erg zoet worden.
Dit recept mislukt bij mij nooit....tenzij ik callebaut chocola gebruik (grote zakken met tabletjes). Is nu al drie keer gebeurd en weet niet waarom, maar ga geen 4e keer proberen! Gewoon goedkope en lekkere chocola van de Aldi gaat prima