1

Onderwerp: Waarmee afsmeren?

Hoihoi,

Mijn laatste taart heb ik afgesmeerd met botercreme, de verhoudingen waren niet helemaal goed waardoor mn taart droop na het bekleden.
Ik las dat er geen vocht in je afsmeersel mag zitten.
Maar in botercreme zit toch altijd wel wat vocht?
Ik maak de botercreme met de banketbakkerroom van dr Oetker en daar moet wel water bij.
Waar kun je anders nog meer afsmeren? Want ik baalde er behoorlijk van dat de hele taart naar de sodemieter ging.

Liefs Maaike

2

Re: Waarmee afsmeren?

Botercreme met banketbakkersroom klinkt niet als botercreme...
Je kan het beste afsmeren met 1:1 , roomboter en poedersuiker ( dus 100 gram roomboter en 100 gram poedersuiker) Bij recepten staat wel een recept en hoe je het moet maken.
Je kan ook met botercreme mix van de webshop afsmeren maar daar moet je water toevoegen en dan heb je weer meer kans op smelten.

3

Re: Waarmee afsmeren?

Haha ik snap al wat ik fout heb gedaan.
Er staat ook botercreme bij vullen en dat is andere botercreme dan bij decoreren staat.
Nou oke volgende keer beter, bedankt voor je rectie