1

Onderwerp: marsepein

Hallo, even een vraagje, ik ben nu een tjidje bezig met marsepein, ik wordt er nogal nerveus van, alles plakt vast, aan mn handen, aan mn bakpapier. Ik heb al poedersuiker geprobeerd maar het is echt zo

2

Re: marsepein

wat is de verhouding van de marsepein?
In principe kun je marsepein gebruiken om te boetseren die 1:2 is of 1:3.
Ik boetseer altijd op een placemat. En niet op bakpapier, dat plakt best snel lijkt me.
Wellicht is het wat te warm, daar op Mallorca?
Misschien kun je proberen de marsepein eens zelf te maken, als het alleen voor het boetseren is, heb je niet zoveel nodig.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: marsepein

Bij mij plakt het ook best wel erg, ik denk dat dat gebeurt als het warm wordt.
Ik was tussendoor vaak mijn handen dat helpt een beetje.

4

Re: marsepein

Even je handen invetten met wat crisco of ander hard plantaardig vet scheelt ook. Of je doet handschoentjes aan, die helpen ook tegen het plakken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: marsepein

Bij mij plakt het eveneens verschrikkelijk, maar ik merk dat er wel goed mee te werken valt voor uitrollen enzo. Het plakt alleen aan mijn handen vast. Voor boetseren gebruik ik wat tylose en rol ik alles uit door op mijn werkmat de marsepein te leggen en dan huishoudfolie en dan is er eigenlijk niets aan de hand.