Onderwerp: dikte marsepein/fondant
Ben ik weer....
Welke dikte moet je ongeveer aanhouden voor de marsepein/fondant om het kapsel te bekleden??
Groetjes Kim
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » dikte marsepein/fondant
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ben ik weer....
Welke dikte moet je ongeveer aanhouden voor de marsepein/fondant om het kapsel te bekleden??
Groetjes Kim
Dat hangt ervan af wat je wilt.
Sommigen willen het graag erg dun en rollen tot 1 of 2, heel soms 3 mm uit.
Ik persoonlijk vind dat niet mooi, dan krijg je ook never nooit een mooie strakke taart. Ik rol 5 mm.
En mensen die zeggen dat ze dat niet lusten? Die moeten gewoon geen taart eten. Taart is zoet, zo simpel is dat.
helemaal met Carin eens!
Groetjes, Mireille
ik rol denk ik zo'n 2/3 mm. voor mij werkt dit prima en ik heb ook strakke taarten. kwestie van goed vullen/stapelen en strak afsmeren en evt. de gaten 'stuken'met bc.:)
nou, vooral dat laatste moet ik nog goed leren, dat stuccen....
weten jullie toevallig waar je die dikte indicatie stokjes kan kopen, weet even niet meer hoe ze heten. Of eventueel en alternatief hiervoor?
Ik rol meestal tot 3 a 5 mm uit. Dat stuccen vinden heel veel mensen niet lekker. Ik heb geleerd dat je moet afsmeren en dat zo dun mogenlijk. Je gebruikt dat alleen om er voor te zorgen dat je fondant en marsepein blijft plakken op de taart. Als je te veel botercreme gebruikt gaat ook de fondant schuiven of zelfs smelten. Dus ik zou niet te dik stuccen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » dikte marsepein/fondant
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.