1

Onderwerp: dikte marsepein/fondant

Ben ik weer....
Welke dikte moet je ongeveer aanhouden voor de marsepein/fondant om het kapsel te bekleden??

Groetjes Kim

2

Re: dikte marsepein/fondant

Dat hangt ervan af wat je wilt.
Sommigen willen het graag erg dun en rollen tot 1 of 2, heel soms 3 mm uit.
Ik persoonlijk vind dat niet mooi, dan krijg je ook never nooit een mooie strakke taart. Ik rol 5 mm.
En mensen die zeggen dat ze dat niet lusten? Die moeten gewoon geen taart eten. Taart is zoet, zo simpel is dat.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

Re: dikte marsepein/fondant

helemaal met Carin eens!

Groetjes, Mireille

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

4

Re: dikte marsepein/fondant

ik rol denk ik zo'n 2/3 mm. voor mij werkt dit prima en ik heb ook strakke taarten. kwestie van goed vullen/stapelen en strak afsmeren en evt. de gaten 'stuken'met bc.:)

Schatertheater en meer: www.kletskoek.eu

5

Re: dikte marsepein/fondant

nou, vooral dat laatste moet ik nog goed leren, dat stuccen....

Groetjes, Dorothea.

Re: dikte marsepein/fondant

weten jullie toevallig waar je die dikte indicatie stokjes kan kopen, weet even niet meer hoe ze heten. Of eventueel en alternatief hiervoor?

Re: dikte marsepein/fondant

Ik rol meestal tot 3 a 5 mm uit. Dat stuccen vinden heel veel mensen niet lekker. Ik heb geleerd dat je moet afsmeren en dat zo dun mogenlijk. Je gebruikt dat alleen om er voor te zorgen dat je fondant en marsepein blijft plakken op de taart. Als je te veel botercreme gebruikt gaat ook de fondant schuiven of zelfs smelten. Dus ik zou niet te dik stuccen