1

Onderwerp: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

had meerdere vragen, maar dankzij zoekmachine is het meeste beantwoord

alleen het volgende niet.

ik wil een chocolade taart maken met een laagje slagroom met stukjes chocola
en een laagje caramel (bebogeen) met daarom een laag chocomouse van mona.

kan ik dit invriezen tot 6 febr. ondanks dat de chocomouse houdbaar is tot 31 jan.?

was eigenlijk nog niet van plan om te beginnen, maar ben bang dat de griepvirus toe slaat, en wil wel mijn opdr. wel goed maken :D

en als ik een taart invries , kan ik dan al het beste bc erop doen, of dat pas doen voordat ik marsepein erop doe?

alvast bedankt voor het meedenken!

groetjes José

2

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

Volgens mij moet dat kunnen. En de houdbaarheid die erop staat is als je het in de koelkast bewaart. In de vriezer is het veel langer houdbaar!!!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

ok, dank je wel!!

groetjes José

4

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

Die datum dat maakt in de vriezer weinig uit. het blijft niet eeuwig goed maar zeker wel een maand langer. Alleen... vind ik slagroom invriezen nooit een succes :s, wordt papperig :s.
Een afgesmeerde taart kun je niet makkelijk invriezen, want hij moet wel in een plastic zak, en dan met de botercreme aan de buitenkant :think:.  Maar waarom vries je hem niet gewoon bekleed in? Is ook beter voor je kapsel, droogt minder uit.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

5

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

ja tuurlijk, nooit bij na gedacht :D
thanks!
en een alternatief voor slagroom??

groetjes José

6

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

[quote=

7

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

Ik gebruik inderdaad altijd creme (met mix, is v

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

Ik heb al een paar keer een taart met slagroomvulling ingevroren en bij mij is het altijd goed gegaan! Smaakte prima!
Nog even langs de McDonalds voor een McFlurry ;).

Groetjes Saskia.

Verander wat je niet kunt accepteren, en accepteer wat je niet kunt veranderen!

9

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

saskia, heb nog geen rijbewijs...en op fiets is het iets te ver weg :D (binnenkort weer afrijden)  en mijn man is te ziek om voor me te gaan. (zelfs als ie geen griep had ging ie nog niet :D)

ik zit nog ff in dubio wat ik doe, morgen maar even kijken , slagroom vind ik denk ik wel het lekkerst.

en Elsbeth, je was bij mij in de winkel he??
voel me nu erg blont (ja ben blond van mezelf hihi) had het pas door nadat je weer weg was....
Dacht de hele tijd, waar kende ik haar ook alweer van....
jeetje wat voelde ik me ff dom :D sorry!

groetjes José

Re: na veel gezoek, toch nog vraagjes over invriezen

Hahaha, wil je man dat niet voor je doen :(? Die van mij vertikt het ook om naar de Mcdonalds te gaan :nooo. Maar tja, de kinderen he? Die moeten af en toe wel heen, en dan offer ik me wel op O-).

Succes met afrijden!

Verander wat je niet kunt accepteren, en accepteer wat je niet kunt veranderen!